YSK’dan beklenen açıklama geldi! Muharrem İnce’nin oyları geçerli sayılacak

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimlere 3 gün kala Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi tüm tahminleri alt üst etti. İnce’nin adaylıktan ayrılması akıllarda soru işareti oluşturdu. YSK Başkanı tüm soruları yanıtladı.

YSK’dan beklenen açıklama geldi! Muharrem İnce’nin oyları geçerli sayılacak

YSK’dan beklenen açıklama geldi! Muharrem İnce’nin oyları geçerli sayılacak Türkiye siyaseti her gün canlılığını korumaya devam ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçime 3 gün kala adaylıktan geri çekilmesi tüm dengeleri alt üst etti. İnce'nin adaylıktan çekilmesinin yanı sıra yurt dışı oylarının kullanılmış olması Türk vatandaşlarını aklını daha çok kurcalıyordu. Konu hakkında ortaya pek çok iddia atılırken; beklenen yanıt sonunda Yüksek Seçim Kurulu başkanından geldi.

dis.png

Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan genel seçimler için yarın tüm ülke sandığa gidiyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, gerçekleştirilecek olan seçime büyük bir ilgi gösterdi ve oy kullananların sayısı rekor düzeye ulaştı. 1.5 milyonun üzerinde vatandaşın oy kullandığı zamanda memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce adaylıktan çekildiğini duyurmamıştı. Ancak yarın Türkiye'de gerçekleşecek olan seçimlerde Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçiminde yer almayacak. Oy pusulalarında değişiklik yapılmayacağı biliniyor. Bu durumda Muharrem İnce'nin oyları ne olacak?

YSK BAŞKANI AHMET YENER AÇIKLADI

Muharrem İnce'nin aldığı Oylar ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener açıklamalarda bulunarak akıllarda oluşan tüm soru işaretlerini yanıtlamış oldu. Yener sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

sandik.png

“6271 yasalı sayının ilgili maddeleri değerlendirerek kurulumuz ile bir toplantı gerçekleştirerek bir karara vardık. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi 1. oylamanın sonrasında olduğu için Muharrem İnce için kullanılan oylar geçerli sayılacaktır. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerin tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”