YSK’dan seçim sonuçlarına gelen itirazlar hakkında açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonuçlandı. Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar hakkında YSK beklenen açıklamayı yaptı.

YSK’dan seçim sonuçlarına gelen itirazlar hakkında açıklama geldi

YSK’dan seçim sonuçlarına gelen itirazlar hakkında açıklama geldi Yüksek Seçim Kurulu Genel Başkanı Ahmet Yener YSK Başkanlık binasına girerken bir gazetecinin kendisine yönelttiği 28. Dönem genel seçimlerinin kesin sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sordu. Başkan Ahmet Yener itirazların değerlendirilerek sonuçların en kısa sürede açıklanması için çalışmaların yürütüldüğünü şu ifadeler ile açıkladı:

“Olağanüstü itirazlar ile önümüze gelen dosyaları bugün değerlendireceğiz. Dosyaların akıbetine göre, sonuçlar da netleşecektir. Bugün ya da yarın diyelim.”

ysk.png

SEÇİM SONUÇLARI

14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimlerde yüzde 50’yi geçen bir isim olmadığı için seçimler 2. Turda yeniden tekrarlandı. Dün gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerini ise kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 52.12’lik oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

BALKON KONUŞMASI YAPILDI

Kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 5’lik bir oran ile rakibini mağlup eden Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı’da bir konuşma yapmasının ardından, Ankara’ya geçerek Külliye’de balkın konuşmasını gerçekleştirdi.

kem.png

MİLLET İTTİFAKI BİR ARAYA GELDİ

Seçimi kaybetmelerinin ardından dün akşam sırası ile basın açıklaması yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sonrasında altılı masanın bir araya geldiği biliniyor.