Adana ve Mersin’de orman yangını!

Hava sıcaklıkları birçok bölgede orman yangınlarına sebep oluyor. Adana ve Mersin’de de bu noktaların arasına katıldı. Müdahaleler sürüyor.

Adana ve Mersin’de orman yangını!

Adana ve Mersin’de orman yangını! Hava sıcaklıklarının artması ve vatandaşların da ekstra dikkatsizliği yüzünden orman yangını haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son aktarılan bilgilere göre; Adana’nın Karaisalı ilçesi ve Mersin’in Tarsus ile Silifke ilçelerindeki ormanlık alanda sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Bölgede yapılan İhbar üzerine bölgeye 2 yangın söndürme helikopteri, arazöz, ilk müdahale aracı, İl Emniyet Müdürlüğünün Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip yangın çıkan bölgeye sevk edildi.

yangin.png

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Mersin’in Tarsus ve Silifke ilçelerinde meydana gelen yangın ekiplerin havadan ve karadan gerçekleştirdiği müdahale sonucunda yangın söndürüldü ve soğutma çalışmaları sürüyor. Adana’nın Karaisalı ilçesinde yer alan Akgedik mevkiinde 15.45 sularında bulunan bir ormanlık alanda çıkan yangın Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine yönlendirildi. Ekipler yangına 1 helikopter ve 2 uçak ile havadan ve karadan müdahale etmeye başladı.