Antalya’da yolculara küsen şoför dayanamayıp kontak kapattı: Beni çaresiz bıraktılar

Antalya’da yaşanan olay günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Otobüs şoförü ile yolcular arasında yaşanan tartışma sonrasında şoförün yolculara küserek kontak kapattığı anlar herkesi şaşırttı.

Antalya’da yolculara küsen şoför dayanamayıp kontak kapattı: Beni çaresiz bıraktılar

Yolcularla tartışan ve dayanamayıp kontak kapatan şoförün bu hareketi bazı yolculara kahkaha attırdı. Otobüste yaşanan ilginç anlar sosyal medyanın da gündemine oturdu. Görüntüleri izleyen sosyal medya kullanıcıları da şoför ve yolcular arasında geçen diyaloğu tebessümle karşıladı. Uyarılarına rağmen kendisini dinlemeyen yolculara sitem eden otobüs şoföründen açıklama geldi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ İLE YOLCULAR ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Olay, Antalya Muratpaşa ilçesinde Lara-Varsak seferi yapmakta olan otobüste yaşandı. Otobüs şoförü ile ön kapıdan binerek kapıya yakın bekleyen yolcular arasında tartışma çıktı. Şoför, ‘Arkadaşlar kapıya yakın duruyorsunuz ama inerken orta ve arka kapıdan ineceksiniz. Ona göre kendinizi ayarlayın. Ön kapıdan indiremem.’ Diyerek uyarısını yaptı. Bu uyarının ardından şoför ile bazı yolcular arasında tartışma çıktı.

ŞOFÖR YOLCULARA KÜSTÜ

Şoför ve yolcular arasında ön kapıdan indirmeme tartışması yaşanırken o anlarda orta kapıda bekleyen bir genç ön tarafa gelerek ‘Sabah sabah derdin ne senin? Seni indiririm bak aşağıya’ diyerek şoföre çıkıştı. Bu tartışma yaşanırken otobüsteki bazı yolcular şoföre, bazıları ise sinirlenen genci haklı buldu. Tartışmanın büyümesine üzülen otobüs şoförü ise aracı durdurarak kontak kapattı ve aşağı indi. Bu anlarda bazı yolcular böyle bir şeyle ilk kez karşılaştıklarını söyleyerek kahkaha atmaya başladı. Yolcuların şoförü ikna etmesiyle gerginlik son buldu. Bu anlarda bir kadın yolcunun şoföre sakinleşmesi için şeker verdiği de görüldü. Tüm bu yaşananlar otobüs kamerasına saniye saniye yansıdı.

antalya-dayolculara-kusen-sofor-dayanamayip-kontak-kapatti-beni-caresiz-biraktilar.jpg

OTOBÜS ŞOFÖRÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyanın gündemine oturan o anlarla ilgili konuşan otobüs şoförü, 20 yıldır bu mesleği yaptığını söyledi ve ‘Dün gece benim işim 01.30’da bitti. Sabah da 07.00’de sefere çıktım. Ben insanlara hizmet veriyorum. Karşılığında ise hakarete uğruyorum. Benim görevim yolcuyu ön kapıdan alarak orta kapıdan indirmektir. Benim başka çarem kalmadı. Ben uyarıyorum üzerime gelmeyin diye ama üzerime geldiler. Ben de aracı park etmek zorunda kaldım. Vatandaşlarımız orta kapıdan binmek istedi. Araç doluydu. Bizim en büyük zaafımız şudur; araç doluyken duraklara uğramasak bunları yaşamayız. Araç doluyken durağa durduğumuz zaman yolcu da inmiyor o zaman bize neden durağa durdun diyorlar. Almasak bu kez bizi almayacaktın neden durağa durdun diyorlar. Şoför ne yapsın?’ dedi.

antalya-dayolculara-kusen-sofor-dayanamayip-kontak-kapatti-beni-caresiz-biraktilar-001.jpg

‘BEN EKMEĞİMİN PEŞİNDEYİM’

İnsanlardan hakaret duymak için bu işi yapmadığını söyleyen otobüs şoförü, ‘Ben ekmeğimin peşindeyim. İnsanlara bu durumda küsüyorsun. Sen onlara değer veriyorsun, hizmetin karşılığında hakaret alıyoruz. Kimse böyle bir şey istemez. Sık sık böyle durumlar yaşıyoruz. Bizim de sabrımız kalmadı. İnsanlarımız ön kapıdan binerek arka kapıdan inmek istemiyor. Ben ön kapıdan yolcu indirsem ve düşse mahkemeye çıksam suçlu ben olacağım. Hakim bana neden indirdiğimi soracak. Biz ne yapalım? Çile çeken biz oluyoruz. Elbette biz de hata yaparız. Bir değerlendirme olsun artık. Ben kimsenin kalbini kırmak istemedim. Psikolojim kaldırmadı. Neden suçlu benim her şeyde. Araç yoksa benim suçum değil. 15.20 dakika sonra ben aracımı alarak tekrar yolcuları gidecekleri yere götürdüm.’ diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.