Antalya fırtına ve sele teslim! 13 Ocak Antalya okul tatili, uçak seferleri ve kentteki son durum

Antalya’da dün sabah saatlerinden bu yana sağanak yağmur ve fırtına etkisini gösteriyor. Bugün de gün boyunca devam eden ve hayatı durma noktasına getiren fırtınanın hızı saatte 122 kilometreye ulaştı.

Antalya fırtına ve sele teslim! 13 Ocak Antalya okul tatili, uçak seferleri ve kentteki son durum

Antalya, fırtına ve sele teslim. Dün sabah saatlerinden bu yana sağanak yağış ve fırtınanın devam ettiği kentte hayat adeta durma noktasına geldi. Şiddetli yağış sebebiyle su birikintileri oluştu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı ilçelerde evleri su bastığı öğrenildi. Dün gece ise şimşek çakmaları ve etkili olan fırtına sebebiyle tam 4 uçak iniş yapmaktan vazgeçerek geri dönüş yaptı. Bazı ilçelerde ise kar yağışının etkili olduğu bilgisine ulaşıldı. Peki, Antalya’da son durum ne? Antalya’da okullar tatil mi 13 Ocak 2023? Yarın Antalya’da okullar açık mı? İşte merak edilen tüm detaylar…

YAĞMUR VE FIRTINA ANTALYA’YI TESLİM ALDI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, 11 il için ‘turuncu kod’ uyarısında bulunmuştu. Salı akşamından bu yana yağmur ve fırtınanın etkisini gösterdiği Antalya’da özellikle son 24 saatte yoğun yağış ve fırtına sebebiyle hayat adeta durma noktasına geldi. Meteoroloji tarafından yayınlanan verilerde son 24 saat içinde metrekareye Manavgat’ta 114,2, Kumluca’da 145, Kaş’ta 113, Döşemealtı’nda 106, Elmalı’da 110, Serik’te 90, kent merkezinde ise 81 kilogram yağış düştü.

antalya-firtina-ve-sele-teslim-13-ocak-antalya-okul-tatili-ucak-seferleri-ve-kentteki-son-durum.jpg

UÇAKLAR İNİŞ YAPAMADI

Yoğun yağış ve fırtına sebebiyle zor günler geçiren Antalya’da uçaklar piste iniş yapamadı. Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Uluslararası Havalimanı’nın açık olduğunu duyurdu ve iptal edilen uçuş olmadığını bildirdi. Pistlerin normal seviyede çalıştığının bilgisini veren Seyitoğlu, ‘Şiddetli yağış, fırtına ve şimşek çakmaları sebebiyle dün gece 4 civarında uçak Antalya Havalimanı’na iniş yapmaktan vazgeçerek geri dönüş yaptı.’ ifadelerine yer verdi.

antalya-firtina-ve-sele-teslim-13-ocak-antalya-okul-tatili-ucak-seferleri-ve-kentteki-son-durum-001.jpg

OKULLAR TATİL Mİ 13 OCAK 2023?

Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli fırtına sebebiyle vatandaşlar zor günler geçirirken en çok merak edilen konuların başında eğitim-öğretim geliyor. Kentte yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle öğrenciler, öğretmenler ve veliler ‘Antalya’da okular tatil mi?’, ‘Yarın okullar açık mı, kapalı mı?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ’12 Ocak 2023 öğleden sonra ve 13 Ocak 2023 Cuma günü ilçemiz genelindeki tüm okullarımızda yoğun hava muhalefetinden dolayı 1.5 gün ara verilmişti.’ denildi.

antalya-firtina-ve-sele-teslim-13-ocak-antalya-okul-tatili-ucak-seferleri-ve-kentteki-son-durum-002.jpg