Artvin'de kuduz karantinası

Artvin'in Arhavi ilçesinde bir kişi sahiplendiği köpeğin saldırısına uğradı. hastanede tedavi altına alınan şahısa kuduz aşısı yapılırken ölen köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. bunun üzerine 3 köy 6 ay süreyle karantinaya alındı.

Artvin'de kuduz karantinası

Artvin'in Arhavi ilçesi yolgeçen köyünde meydana gelen olayda M.G. isimli şahıs bir köpek sahiplendi. Köpeğin tasmasının sıktığını fark eden şahıs bunu gevşetmek için yanına yaklaştığı sırada köpek saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan şahıs Rize Eğitim Ve Araştırma hastanesine kaldırıldı.

Köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı

Köpeğini tedavisi veteriner hekim kontrolünde gerçekleşirken olaydan Kısa bir süre sonra ölmesiyle birlikte Arhavi İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri şüphelendi. Köpeğin cesedi Otopsi için Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi.

3 köyde kuduz karantinası

Burada yapılan otopsi sonucunda köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Yolgeçen Kavaklı'ya Ulaş köylerinde 6 ay Karantina kararı alındı. Ekipler hayvan hareketliliğini ilgilendiren Karantina kapsamında bölgede çalışmalarına devam ediyor.