Asgari ücretliye PİYANGO VURDU! Gece yarısı Resmi Gazete'de hem zam hem ikramiye çıktı

Asgari ücretlilere son dakika müjdesi. Resmen gece yarısı piyangosu çıktı. Resmi gazetede yayınlandı hem zam hem ikramiye geliyor.

Asgari ücretliye PİYANGO VURDU! Gece yarısı Resmi Gazete'de hem zam hem ikramiye çıktı

Asgari ücretli çalışanları için yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete kurul kararıyla %34 oranında artış yapılmıştı. Bu zamla beraber yeni asgari ücret 11.402 TL oldu. Asgari ücrete 2023 yılı için 2 defa zam yapılırken Gelecek yıl tek zam olacağı konuşuluyordu. Ancak asgari ücretle çalışanların yüzünü güldürecek haber geldi. 8 milyona yakın asgari ücretle çalışana hem Gam hem ikramiye hem de tazminat geliyor. Peki Asgari ücret ne kadar artacak? Asgari ücret zammı kaç TL olacak? Asgari ücretliye gece yarısı Resmi Gazete müjdesi ve detaylar haberimizde…

Asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında aldıkları %34 oranındaki zam Sonrası Şimdi gözünü Ocak ayına çevirdi. Ocak ayında asgari ücrete gelen zam aynı zamanda başta kıdem tazminatı olmak üzere birçok ödemeyi de etkileyecek. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon verileri açıklanmaya devam ederken asgari ücrete Ocak zammı konusunda da yeni rakamlar ortaya çıkıyor. Bugün açıklanan enflasyon verileri sonrasında asgari ücret zammı tahminleri değişti. Peki Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Ocak 2024'te Asgari ücret kaç TL olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN TAHMİNLER BELLİ OLDU

Asgari ücrete son 2 yıldır 2 defa zam yapılıyor. Ocak ayında yapılan zamma ek olarak Temmuz ayında da ara zam geliyor. On olarak Temmuz ayında %34 oranında asgari ücret zammı yapılmıştı. Böylece yeni asgari ücret 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret zammı için gözler şimdi 2024 Ocak ayına çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından verilerinin açıklanması ile birlikte yeni asgari ücretle ilgili de tahminler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan enflasyon verileri %9 oranında oldu. Temmuz ayında da %9.49 oranında enflasyon çıkmıştı. Yani asgari ücrete şimdiden beklenen zam oranı %18 olarak gerçekleşti. Üstelik daha Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak 4 aylık veri daha bulunuyor.

asgari-ucret-zammi-2.jpg

ASGARİ ÜCRETE EN AZ %40 ZAM BEKLENİYOR

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri merakla Takip ediliyor. Asgari ücrete beklenen yeni zam oranı %40 oranında oldu. Uzmanlar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda yıl sonu Asgari ücret zammının en az 35-40 aralığında olacağı tahmininde bulunurken yeni asgari ücretinde 15.000 TL'den düşük olmayacağını düşünüyor.

KIDEM TAZMİNATI DA ARTACAK

Asgari ücretliye bir müjde daha var. Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatında da artış olacak. Çünkü kıdem tazminatı alt ve üst sınırı asgari ücrete göre belirleniyor. Ocak ayında asgari ücrete yapılacak artışla birlikte asgari ücretle çalışanların alacağı kıdem tazminatının da %40 oranında artması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ DE GELEBİLİR

Türkiye'de Enflasyonun artması ile birlikte düşen Alım gücü en çok Asgari ücretli çalışanları etkiliyor. Uzun süreden beri asgari ücretliler için bayram ikramiyesi talepleri vardı. Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gitmesi durumunda Önümüzdeki yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde asgari ücretle çalışanlar için de bayram ikramiyesi gelmesi bekleniyor.