Balat'ta yangın çıktı! Oyuncak müzesi küle döndü

İstanbul Balat'ta bulunan iki katlı tarihi ahşap Bir binada yangın çıktı. Balat oyuncak Müzesi'nde çıktığı öğrenilen yangında müze küle döndü. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonucunda yangını söndürdü.

Balat'ta yangın çıktı! Oyuncak müzesi küle döndü

İstanbul Fatih ilçesinde Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan Balat Oyuncak Müzesi'nde sabahın erken saatlerinde yangın çıktı. Vatandaşlar müzeden yükselen alevleri görerek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ancak yangın kısa sürede büyüyerek oyuncak müzesinin çatısını ve içeride bulunan oyuncakları sardı.

BİR BUÇUK SAATLİK ÇALIŞMA İLE SÖNDÜRÜLDÜ

İtfaiye ekipleri kısa süre içinde olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Ancak iki katlı ahşap binanın her yerini saran yangın yaklaşık bir buçuk saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Yangında oyuncak müzesi küle dönerken hemen yanında bulunan tarihi aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesine sıçramadan önlenmesi şansı oldu.

Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı yangın sonucunda müze olarak kullanılan binada büyük hasar meydana geldi. Ekipler yangınla ilgili incelemede başlattı.