Baraj doluluk oranları İstanbul güncel veriler

Türkiye genelinde etkili olan yağışların ardından gözler barajlardaki son duruma çevrildi. İstanbul’da baraj doluluk oranları ve barajlardaki son durum araştırılmaya başlandı. İSKİ baraj doluluk oranları son günlerin en çok araştırılan konusu oldu.

Baraj doluluk oranları İstanbul güncel veriler

Yurt genelinde etkili olan yağışlar barajlardaki su seviyesini nasıl etkiledi ve baraj doluluk oranlardaki son durum nasıl sorularını beraberinde getirdi. Güncel baraj doluluk oranları merakla araştırılıyor. Son günlerde etkili olan yağışlı havanın ardından İstanbul’da barajların doluluk oranları da araştırılmaya başlandı. Peki, baraj doluluk oranları son durum ne 2023? İSKİ baraj doluluk oranları güncel durum nasıl? İstanbul barajları doldu mu? İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde kaç seviyesinde? İşte detaylar…

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANLARI 30 MART 2023

Megakent İstanbul’da baraj doluluk oranlarındaki son durum araştırılıyor. Yurt genelinde etkisini gösteren yağışlı hava İstanbul’da da etkili oldu. Kentin yüksek kesimlerinde yer yer sulu kar şeklinde kar yağışları da görüldü. Yağışların etkili olduğu kentte barajlardaki son durum merak edildi. İSKİ, 30 Mart 2023 Perşembe gününe ait güncel baraj doluluk oranlarını paylaştı. İstanbul’da baraj doluluk oranları son 1 hafta içinde yüzde 2.28 arttı. İSKİ’nin güncel verilerine göre İstanbul’daki baraj doluluk oranı yüzde 39.3 olarak ölçüldü.

baraj-doluluk-oranlari-istanbul-guncel-verileri.jpg

YAĞIŞLAR BARAJLARI DOLDURMAYA BAŞLADI

Türkiye, Şubat ayını kurak bir şekilde geçirdi. Beklenen yağışlar Şubat ayında gerçekleşmezken Mart ayını uğurlamaya günler kala yurt genelinde yağışlı bir hava etkili olmaya başladı. İstanbul başta olmak üzere yurdun pek çok kesiminde yağmur ve kar yağışı etkisini gösterdi. Megakentte etkili olan yağışlar İstanbul’un barajlarını doldurmaya başladı. Yüksek kesimlerde yer yer kar yağışlarının da görüldüğü İstanbul’da barajlarda son 2 gün içinde yaşanan artış 0.69 olarak kaydedildi. Barajlarda 1 gün içinde 6.7 milyon metreküplük su biriktiği de aktarıldı.

baraj-doluluk-oranlari-istanbul-guncel-verileri-001.jpg

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI 30 MART 2023

İSKİ’nin güncel verilerine göre İstanbul’da 30 Mart 2023 tarihli baraj doluluk oranları şöyle;

- Alibey Barajı: yüzde 14.09

- Büyükçekmece Barajı: yüzde 30.94

- Darlık Barajı: yüzde 50.87

- Elmalı Barajı: yüzde 39.64

- Istrancalar Barajı: yüzde 43.51

- Kazandere Barajı: yüzde 9.39

- Ömerli Barajı: yüzde 59.47

- Pabuçdere Barajı: yüzde 9.68

- Sazlıdere Barajı: yüzde 33.07

- Terkos Barajı: yüzde 32.72