Birden gündeme geldi! Sağanak yağış uyarısı yapıldı, sel seli götürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika açıklaması yapılarak sağanak yağış uyarısı geldi! o ilde kimse böyle bir şey beklemiyordu.

Birden gündeme geldi! Sağanak yağış uyarısı yapıldı, sel seli götürecek!

Birden gündeme geldi! Sağanak yağış uyarısı yapıldı, sel seli götürecek! Yaz ayları giderek etkisini göstermeye devam ediyor ancak, yer yer sağanak ve yerel yağışlar etkisini gösteriyor. Hava sıcaklarının normal seyrinde gittiği bir dönemde MGM tarafından son dakika uyarısı yapıldı ve sağanak yağış haberi verildi. Peki, yağışlar hangi ilde bekleniyor? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklamaları…

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları etkisini göstermeye devam ederken, bazı bölgelerde yağışlar sel ve toprak kayması gibi sebeplere yol açıyor. Söz konusu yapışlar konusunda AFAD da vatandaşların olası bir olumsuz durumun meydana gelmesine karşı uyarılarda bulunuyor.

imsek.png

EGE’DE SAPANAK YAĞIŞ

Ege Bölgesi’nin gözdesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İzmir ili için Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarılarda bulunarak İzmir genelinde gök gürültülü sağanak yağışın hakim olacağı öngörülüyor. Yağışların yarın sabah saat 09.00’dan itibaren etkili olacağı ve gece yarısına kadar yerel kuvvette (21-50 kg/m2) süreceği aktarıldı.

fritina.png

UYARI YAPILDI

Ayrıca yapılan açıklamada sel, ani su baskınları, yerel yıldırım ve dolu, yapış anında oluşabilecek kuvvetli yağış gibi olumsuzluklara karşı İzmir halkı için uyarılarda bulunuldu.