Bozkurt’ta ikinci sel felaketi kapıda! Kırmızı alarm verildi!

Daha önce bir sel felaketi ile anılan Bozkurt’ta ikinci sel için AFAD tarafından uyarı yapıldı! Ezine Çayı’ndaki su kritik seviyeye ulaştı.

Bozkurt’ta ikinci sel felaketi kapıda! Kırmızı alarm verildi!

Bozkurt’ta ikinci sel felaketi kapıda! Kırmızı alarm verildi! 2021 yılında çok büyük bir sel ile karşılaşan, maddi manevi büyük hasar ve kayıpların yaşandığı Kastamonu Bozkurt’ta ikinci bir selin de kapıda olduğu uyarıları AFAD tarafından yapıldı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bulunan Ezine Çayı’nın debisi yükselişe geçerken, belediye tarafından önlemler alınmaya başladı.

Ülkenin birçok bölgesinde etkisini gösteren sağanak yağışlar Ankara’nın ardından Bozkurt’ta da gündem oldu. Dün gece başlayan dolu ve sağanak yağışlar Bozkurt’ta bulunan Ezine Çayı’ndaki su seviyesini giderek yükseltti. 2 yıl önce aynı bölgede meydana gelen sel felaketi yüzünden 71 kişi hayatını kaybetti. Aynı bölgede yeniden böyle bir kaybın yaşanmaması için önlemler erken alınmaya başladı!

sel.png

127 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Son 24 saat içerisinde hesaplanan verilere göre Kastamonu’da Bozkurt ilçesinde metrekareye 127 kilogram ve İnebolu ilçesinde ise metrekareye 98 kilogram yağış düştü. Ezine Çayı’ndaki debinsin yükselmesi dolayısı ile İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı ve iş makinelerinin aldığı önlem sayesinde taşmaktan son anda kurtuldu.

kurt.png

DEVLETİMİZ BİZE BAKIYOR

Bölgede yaşayan sakinlerden birisi yaşanan olayları şu şekilde aktarıyor:

“şu anda suyun akışı çok hızlı ilerliyor, devletimiz konuya el attı derede taşma olmadı. Sabah saatlerinde su seviyesi 4 metre kadar yükseldi ve taşması için yarım metre kalmıştı. Kaymakamlık, özel idare ve belediyemiz tarafından bir çalışma yürütülmeye devam ediyor. AFAD ve belediye bizi geceden uyarmıştı, araçlarımızı yüksek yerlere çektik. O yüzden bir sorun yaşamadık.