CHP Didim 128 milyar nerede, dedi, cezayı yedi!

Didim Kent Meydanında düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğine üzerinde  '128 milyar dolar nerede' pankartıyla gelen CHP İlçe Başkanı Koçak ile birlikte CHP’li yöneticilere emniyet görevlilerince tutulan tutanak doğrultusunda izinsiz afiş asmak suçundan 427 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

CHP Didim 128 milyar nerede, dedi, cezayı yedi!

Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Örgütü, Didim Kent Meydanında düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğine üzerinde  '128 milyar dolar nerede' pankartıyla geldi.

CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha ile ilçe yöneticileri ve ilçe kadın kolları yöneticilerinin den oluşan  grup pankartla alana gelip, kutlamalara katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Yöneticileri ve Üyelerinin Didim Cumhuriyet Kent Meydanındaki 1 Mayıs Kutlamaları sırasında taşıdıkları “İşçiler 1 Mayıs’ta Soruyor 128 Milyar Nerede” pankartına Kabahatler Kanununun 42 Maddesi uyarınca izinsiz afiş cezası verildi.

Etkinliğin sona ermesinin ardından Emniyet Müdürlüğüne davet edilen İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha ve 6 yöneticiye ve kimliği tespit edilemeyen 1 kişiye 427 lira idari para cezası verildi.

CHP İlçe yöneticileri, kendilerine kesilen cezanın tebliğ edilmesinin ardından İlçe emniyet müdürlüğü önünde yazılan cezayla birlikte poz vererek sosyal medya hesaplarından paylaşarak duruma tepki gösterdiler.

İLÇE BAŞKANI KOÇAK'TAN TEPKİ

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, emniyet görevlilerinin ceza işlemi uygulamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Koçak şöyle yazdı:

"CHP Didim İlçe Örgütü olarak 1Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı Dolayısı ile 128 Milyar Dolar Nerede pankartı için, Didim Cumhuriyet Kent Meydanında taşıdığımız pankartan dolayı pankartta yasadışı bir durum olmamasına rağmen,yöneticilerimle birlikte,ayrı ayrı 427 tl İdari para cezası tebligatı yapıldı. Valilik genelgesine göre, bu bizim onur diplomamızdır. Anayasal hakkımız olan ifade özgürlüğümüzü yasaklayan bu genelgeyi tanımıyoruz.Hiç kimse hukukuktan üstün değildir.Üstünlerin hukukunu reddediyoruz. Hak ,Hukuk,Adalete inanlar olarak, Bir kez daha soruyoruz, tüyü bitmemiş yetimin,işçinin,köylünün,memurun,emeklinin, işsizin,fakir, fukara gurabanın kefen parası olan,kara günlerde kullanmak için biriktirilen 128 Milyar Dolar Nerede? Yaşasın haklı mücadelemiz. Yaşasın 1 Mayıs."