Dün isyan eden İstanbul taksicileri bugün zammı kabul etti

İstanbul'da taksi krizi her geçen gün büyümeye devam ederken Dün UKOME kararı ile taksi indi bindi ücretlerine zam gelmişti. İlk etapta bu zammı az bulan taksiciler Nihayet ikna oldu.

Dün isyan eden İstanbul taksicileri bugün zammı kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı dün yapılmış ve toplu taşıma yazan kararı alınmıştı. %51 zam oranı taksiciler tarafından beğenilmemişti. Taksiciler Odası Başkanı toplantıyı terk ederek kontak kapatacaklarını dile getirmişti. Bugün yeni bir açıklama yapan İstanbul taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, karara uyacaklarını açıkladı.

ZAMMI KABUL EDECEKLERİNİ AÇIKLADI

İstanbul taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu bugün CNN Türk'te canlı yayına katıldı. son zamları değerlendiren Aksu, dün UKOME kararı sonrası toplantıyı terk etmişti. Kontak kapatmaya gideceklerini söyleyen Aksu bugün canlı yayında bu karardan vazgeçti.

Canlı yayında konuşan Aksu, masadan kalktıklarını ve kontak kapatma durumuna gideceklerini söylediklerini belirterek şu anda bu karardan vazgeçtiklerini söyledi. Birlik temsilcileri ile görüşme yaptıklarını belirten Aksu, mağdur olduklarını söylediklerine dile getirdi. Birlik başkanlarından söz aldıklarını da belirten Aksu, “Birlik başkanı bize söz verdi ama bugün açıklama yaptı tarifeyi vermeyeceğini söyledi. Biz de üzüldük. Bir yandan UKOME hakkımızı vermiyor, bir yandan bağlı olduğumuz kuruluş hakkımızı vermiyor. Biz tarifeyi uygulayacağız. İlk gündem olarak zam talebinde bulunacağız.” dedi.