Düzce’de yere yatıp dans eden genç uyuşturucunun etkisinde değilmiş! Olayın aslı başka çıktı

Düzce’de yere yatarak dans eden bir gencin videosu kısa sürede sosyal medyada gündem olmuş ve hızla yayılmıştı. Yol kenarında yere yatarak dans eden gencin uyuşturucunun etkisinde olduğu iddia edilmişti. Olayın aslı başka çıktı.

Düzce’de yere yatıp dans eden genç uyuşturucunun etkisinde değilmiş! Olayın aslı başka çıktı

Herkes dünden bu yana Düzce’de bir gencin yere yatarak garip figürler sergileyen genci konuşuyordu. Cep telefonu ile kaydedilen görüntüleri kısa sürede gündem olan gencin uyuşturucunun etkisinde olduğu iddia edilmiş ve uyuşturucu sebebiyle o hareketleri yaptığına dair yorumlar gelmişti. Düzce Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Gencin uyuşturucu krizine girmediği belirtilen açıklamada, görüntülerdeki gencin psikolojik rahatsızlığı olduğu bildirildi. İşte detaylar…

YERE YATIP DANS ETMEYE BAŞLADI

Düzce’de vatandaşların cep telefonu kameralarıyla kaydettiği görüntülerde bir gencin yere yatarak dans ettiği anlar yer aldı. Kendinden geçen ve yere yatarak garip figürler sergilediği görülen gencin uyuşturucunun etkisinde olduğu iddia edilmişti. Çevredeki vatandaşlar gencin ne yaptığına anlam veremezken olay yerine polis ve sağlık ekibi çağırdı.

duzce-de-yere-yatip-dans-eden-genc-uyusturucunun-etkisinde-degilmis-olayin-asli-baska-cikti.jpg

GÜÇLÜKLE AMBULANSA ALINDI

Olay, Düzce’de meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayla ilgili aktarılan bilgilere göre, Düzce otobüs terminaline gelen bir gencin üzerini çıkararak yere yattığı ve dans etmeye başladığı görüldü. Gencin hareketlerine hiçbir anlam veremeyen vatandaşlar ise durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kendisini yere bırakarak garip figürler sergileyen gencin uyuşturucu maddenin etkisi altında olduğu düşünüldü. Yerden kaldırılan şahıs güçlükle ambulansa alındı.

duzce-de-yere-yatip-dans-eden-genc-uyusturucunun-etkisinde-degilmis-olayin-asli-baska-cikti-001.jpg

VALİLİK KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Gencin yerde dans ettiği anlara ait görüntülerin kısa sürede sosyal medyada yayılması üzerine Düzce Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Uyuşturucu maddenin etkisi altında olduğu iddia edilen şahsın uyuşturucu krizine girmediği, psikolojik rahatsızlığı olduğu bildirildi. Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘X sosyal medya platformu üzerinden Düzce’de bir genç kullandığı uyuşturucu maddenin etkisiyle kuğu gölü balesi yaptı açıklamasıyla paylaşım yapılan video ile ilgili yapılan araştırmada, 02.09.2023 günü saat 15.40 sıralarında görevli personellerimiz tarafından otogar köprülü kavşağın alt kısmında olduğu öğrenilen M.E.D. (1999 doğumlu ve Adana ilinde ikamet eder) isimli bir erkek şahsın yerde yatar vaziyette olduğu ve garip davranışlar sergilediğinin görülmesi üzerine olay yerine çağırılan sağlık görevlilerince Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevki yapılmıştır. Yapılan muayene sonrasında düzenlenen rapora göre şahsın psikolojik rahatsızlığı (bipolar bozukluğu) bulunduğu, rahatsızlığından kaynaklı halüsinasyonlar gördüğü, yerde yatar vaziyette ve garip davranışlar sergilemesinin uyuşturucu kullanımından kaynaklı olmadığı görülmüştür. Şahsın olay günü Kocaeli ilinden Adana iline şehirlerarası otobüsle seyahat ettiği, otobüs mola verdiği esnada araçtan inerek videoya konu hareketleri yaptığı, ilimizde kısıtlı bir süre bulunduğu, tedavi sonrası ikamet ettiği Adana iline gittiği ve halen Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde tedavi gördüğü anlaşılmıştır.’