Edirne’de evlerden çıkmayın uyarısı! Hayati tehlike riski var

Birçok kentte olduğu gibi Edirne de aşırı yağışlardan olumsuz etkilendi. Meydana gelen sağanak yağışlardan dolayı evlerden çıkmayın uyarısı yapıldı.

Edirne’de evlerden çıkmayın uyarısı! Hayati tehlike riski var

Edirne’de evlerden çıkmayın uyarısı! Hayati tehlike riski var Edirne’nin Saros Körfezi’nde bulunan Keşan ilçesinde bulunan Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köylerinde dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yağış korkunç sonuçları ortaya attı. Keşan Belediyesi konu hakkında oluşan aşırı yağışların ani su baskınları, sel, kuvvetli rüzgar gibi olumsuz koşulların hayati tehlike oluşturabileceği ile ilgili olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan'a bağlı Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe sahillerinde yaşana sağanak yağış sebebi ile bazı göller taştı ve yollar su ile kaplandı. Yaşanan durum sebebi ile araçlar yolda büyük güçlükle ilerlerken; Erikli-Mecidiye sahil yolu oluşan sel felaketinden dolayı bir süreliğine ulaşıma kapatıldı.

cdn.png

BELEDİYE UYARDI

Söz konusu bölgelerde köy ve sahillerde tarım arazileri, ağıllar ile turistik tesisler su altında kalırken; belediye tarafından vatandaşlar uyarılarak mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmamaları konusuna dikkat çekti.