Elazığ zihinsel engelli küçük kızın mezarına sahip çıktı! Annesi cenazeyi kabul etmemişti

Elazığ’da duyanların yüreğini burkan bir olay yaşandı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden zihinsel engelli küçük kızın cenazesi annesi tarafından kabul edilmedi.

Elazığ zihinsel engelli küçük kızın mezarına sahip çıktı! Annesi cenazeyi kabul etmemişti

Ailesi tarafından cenazesi kabul edilmeyen zihinsel engelli küçük kızın cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedildi. Duyanların vicdanını sızlatan olay herkesi derinden üzdü. Kimsesizler mezarlığına götürülerek defnedilen küçük kızın mezarı başına gelen Elazığ halkı ise mezar başında dualar okudu. Küçük çocuğun cenaze namazı ise mezarlık çalışanları tarafından kılındı.

AİLESİ CENAZEYİ KABUL ETMEDİ

Doğuştan zihinsel engelli olan 12 yaşındaki küçük kızın Erzurum’dan Elazığ’daki bir bakımevine nakledildiği öğrenildi. Beslenme sorunu olduğu öğrenilen Zuhal G.’nin bakımevinde kısa bir süre kaldığı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Hastanede tedavisi devam eden Zuhal G.’nin midesinden PEG ile beslenmesine devam edildi. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden küçük kızın cenazesi ailesi tarafından kabul edilmedi.

elazig-zihinsel-engelli-kucuk-kizin-mezarina-sahip-cikti-annesi-cenazeyi-kabul-etmemisti.jpg

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Annesinin kızının cenazesini kabul etmemesi üzerine doğuştan zihinsel engelli olan 12 yaşındaki Zuhal G.’nin cenazesi morgdan alınarak Elazığ ilinde bulunan kimsesizler mezarlığına defnedildi. Cenaze namazı ise mezarlık çalışanları tarafından kılındı.

ELAZIĞ HALKI DUALAR OKUYUP KARANFİL BIRAKTI

Dualar eşliğinde kimsesizler mezarlığına defnedilen Zuhal G.’nin mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu. Olayı öğrenen ve çok üzülen Elazığ halkı kimsesizler mezarlığına giderek küçük kızın mezarı başında dualar ederek karanfil bıraktı.