Erzurum Tortum’da kuduz kurt vakası! 4 kişiyi ısırdı

Bir kentimiz kuduz kurt vakası sebebiyle diken üstünde. Erzurum’un Tortum ilçesinde 4 kişiyi ısırdığı öğrenilen kurt kuduz çıktı. Kireçli Mahallesi’nde yaşanan olay bölge halkını tedirgin etti. Mahallenin karantinaya alındığı öğrenildi.

Erzurum Tortum’da kuduz kurt vakası! 4 kişiyi ısırdı

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Kireçli Mahallesi’nde kuduz kurt vakası yaşandı. 4 kişiyi ısırdığı öğrenilen kurt kuduz çıktı ve mahalle karantina altında alındı. 172 nüfuslu kırsal bir mahalle olan Kireçli Mahallesi’nde yaşanan olay sonrası mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Kurdun ısırarak yaraladığı 4 kişinin tedavisi ise devam ediyor.

6 ÇOCUK ANNESİ KADINA SALDIRDI

Olay, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı 172 nüfuslu kırsal bir mahalle olan Kireçli Mahalle'sinde meydana geldi. Dün sabah saat 09.00 sularında yaşanan olayda, evinden çıkarak hayvanlarını beslemek için ahıra giden 6 çocuk annesi 52 yaşındaki Destegül Uğurlu, dışarıda kurtla karşılaştı. Kurdun saldırısına uğrayan talihsiz kadın kurdun çenesinden ısırmasıyla ağır yaralandı.

erzurum-tortum-da-kuduz-kurt-vakasi-4-kisiyi-isirdi.jpg

4 KİŞİ YARALANDI

52 yaşındaki kadın kurtla dakikalarca mücadele etti. Can havliye yardım çığlıkları atan talihsiz kadının yardımına köylüler koştu. Kurdun köyün içinde 3 kişiye daha saldırdığı ve çeşitli yerlerinden yaraladığı öğrenildi. Kurt saldırısında 4 kişi yaralandı.

erzurum-tortum-da-kuduz-kurt-vakasi-4-kisiyi-isirdi-001.jpg

KUDUZ OLDUĞU ANLAŞILDI

Olayın ardından köylüler kurdu yakalamak için yanlarına aldıkları köpeklerle kurdun peşine düştü. Bir mağarada yakalanan kurdun köylüler tarafından av tüfeğiyle vurularak etkisiz hale getirildiği bilgisine ulaşıldı. Olayın ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri geldi. Kurdun saldırısından hafif yara alan 2 köylü ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Çenesinden yaralanan ve ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan Destegül Uğurlu ile Serdar Aydınlı'nın tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Kuduz şüphesi sebebiyle kurdun kafası Erzurum Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Kurdun saldırarak yaraladığı 4 kişi ve bütün kedi ve köpekler aşılandı. 4 kişi yaralayarak hastanelik eden kurdun laboratuvardaki analizlerde kuduz olduğu tespiti yapıldı. Olayın ardından mahalle karantina altına alınırken hayvan giriş ve çıkışı da yasaklandı Jandarma ekipleri ise köyün giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı.