Fırıncıya ucuz un desteği kesildi, yüzde 50 zam kapıda!

Fırıncıları üzen ancak, halkı daha çok üzecek olan bir haber az önce paylaşıldı. Fırıncılar için sağlanan ucu un desteği artık son buldu.

Fırıncıya ucuz un desteği kesildi, yüzde 50 zam kapıda!

Fırıncıya ucuz un desteği kesildi, yüzde 50 zam kapıda! Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fırıncılar için sağlanan ucuz un desteği son buldu. Bu durum raflarda peş peşe zamlara sebep oldu. Ekmek fiyatlarına yüzde 50’ye yakın zam uygulandı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sağladığı ucuz un desteğinin kesilmesi ile birlikte bu fiyatlar daha da yükselmeye başladı.

Asgari ücrete beklenen zammın açıklanmasının ardından yeni rakam 11.402 TL’ye yükseldi. Asgari ücretin yükselmesi ile birlikte işverenlerin de maliyetleri yükseldi. Toprak mahsulleri ofisinin fırıncılar için sağladığı ucuz un desteği de kesilince birçok kentten ekmek fiyatlarına peş peşe zam haberleri gelmeye başladı. Bu kentlerden biri Bursa Organize Sanayi’de 200 gram ekmek 7.5 TL olurken; 400 gram ekmeğin fiyatı ise 15 TL’ye yükseldi.

firin.png

EKMEĞE KALLAVİ ZAM

Yeni tarifenin ne zaman başlayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamulleri Kooperatifi, ilçe genelinde ekmek fiyatlarına zam uygulayacağını açıkladı. Güncel ekmek fiyatları ise yüzde 50 zam ile şu şekilde;

200 gram ekmek 5 TL’den 7.5 TL’ye

400 gram ekmek 10 TL’den 15 TL’ye ve

800 gram Trabzon ekmeği 20 TL’den 30 TL’ye yükseldi.