Gaziantep'te ekmeğin 14 liradan satılması tepki çekmişti! Belediye Başkanı denetime gitti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen şiddetli depremlerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da vatandaşların mağdur olmaması için mücadele ediliyor.

Gaziantep'te ekmeğin 14 liradan satılması tepki çekmişti! Belediye Başkanı denetime gitti

Depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep’te bir fırında 14 liraya ekmek satıldığı iddiası tepki çekti. Vatandaşların tepkisini çeken bu olayla ilgili devreye giren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fırına gidip yetkilileri denetledi. Depremden sonra vatandaşların mağdur olmamaları için harekete geçen Tahmazoğlu, denetimin ardından açıklama yaptı.

EKMEĞİN FİYATINI 14 LİRA YAPTI

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen illerden biri olan Gaziantep’te bir ekmek fırınındaki olay sosyal medyanın gündemine oturdu. İddiaya göre, fırına gelerek ekmek almak isteyen bir kız çocuğu ekmeğin fiyatını sordu ve ’14 TL’ yanıtını aldı. Bu yanıt üzerine vatandaşlardan tepki yükseldi. Bir vatandaşın fırıncıya, ‘Böyle bir durumda bile şunu yapabiliyorsunuz. Hiçbir şey demiyorum.’ sözleriyle tepki gösterdi, başka bir vatandaş ise ’14 liraya ekmek mi olur ya’ dedi.

gaziantep-te-ekmegin-14-liradan-satilmasi-tepki-cekmisti-belediye-baskani-denetime-gitti.jpg

BELEDİYE BAŞKANI DENETİME GİTTİ

İddiaların odağındaki ekmek fırını için harekete geçen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı denetim esnasında fırıncıya neler olduğunu sordu ve bu konu hakkında bir açıklama istedi. Fırıncı, yoğun talebe yetişmekte zorluk çektiklerini bu sebeple de gramajın artırıldığını ve fiyatın da bu sebeple yükseldiğini anlattı. Fırıncıyı dinleyen ve ekmeğin gramajını kontrol eden Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, gramajda bir eksiklik olmadığını belirledi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Fırındaki denetimin ardından sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Tahmazoğlu, 'Bir fırında çıkan; ekmeğin 14 TL'ye satıldığı haberi asılsızdır. İncelemelerimiz neticesinde; herkese yetebilmesi için ekmeğin gramajının fazla tutulduğunu tespit ettik. Lütfen gerekli mercilerden açıklama yapılmadığı müddetçe yalan haberlere inanmayınız.' ifadelerine yer verdi.