Gaziantep'te orman yangınına müdahale sırasında dumandan etkilenen orman memuru hayatını kaybetti

Gaziantep'in orada ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale edildiği sırada dumandan etkilenerek ağır yaralanan orman memuru Yasin Tükenmez 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Gaziantep'te orman yangınına müdahale sırasında dumandan etkilenen orman memuru hayatını kaybetti

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi kırsal Durmuşlar Mahallesi ve Hamidiye Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 21 Temmuz 2023 günü orman yangını çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye aradığı jandarma ve sağlık ekipleri müdahale etti. Kısa sürede büyüyen yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Ancak müdahale sırasında Dumandan etkilenen orman muhafaza memuru Yasin tükenmez ağır yaralandı. O tarihten bu yana hastanede tedavi altında olan orman muhafaza memuru yapılan bütün müdahalelere rağmen 40 gün sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BAKAN YUMAKLI BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Orman muhafaza memuru Yasin Tükenmez’den gelen acı haber sonrası tarım ve orman Bakanı İbrahim Yumaklı'da sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Yumaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Acımız büyük. 21 Temmuz 2023 tarihinde Gaziantep Nurdağı’ndaki yangında dumandan etkilenen ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan orman muhafaza memuru Yasin Tükenmez’e Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Şehidimizin ailesine, orman teşkilatımıza ve milletimize sabır diliyorum"