İskenderun’da sular geri çekildi!

Kahramanmaraş depreminde etkilene 10 ilde çalışmalar devam ederken İskenderun’da durum oldukça kötü!

İskenderun’da sular geri çekildi!

Kahramanmaraş depreminde 4. güne girdik! Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Bu mücadele devam ederken gerçekleşen mucizeler vatandaşı bir nebze olsun mutlu etmeye yetiyor. Ancak Hatay İskenderun’da durum seyri biraz daha farklı ilerliyor.

Hatay İskenderun sahil kenarı bir bölge. Uzmanların açıkladığına göre toprak yapısı diğer bölgelere göre daha yumuşak olduğu için yıkım da oldukça fazla. Meydana gelen depremin yanında bölgeye su basması ve bunun da yanı sıra limanda bulunan konteynerlerin birinde çıkan yangının tüm limana yayılması oradaki durumu oldukça zorlaştırmaya devam ediyor!

iske.png

İSKENDERUN İÇİN GÜZEL HABER GELDİ

Kahramanmaraş depreminde en çok etkilenen bölgelerden birisi de Hatay İskenderun. Ancak bölgede bulunan deniz suyu dolayısıyla enkazlara yardım etmek oldukça güçtü! Şimdilerde durum biraz daha rahatlamış durumda. Bölgede dizlere kadar gelen deniz suyu geri çekilmeye başladı ve yerini balçık, çamura bırakmış durumda. Suların çekilmesi ile bölgeye ulaşamayan iş makineleri de biraz daha hızlı hareket etmeye başladı.