İstanbul’da kar alarmı! İBB Başkanı İmamoğlu uyardı, o saate dikkat

İstanbul için peş peşe gelen kuvvetli kar yağışı uyarıları sonrası belediye ekipleri teyakkuza geçti. AKOM’da kameralar karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise öğleden sonra fırtına ve kar yağışı beklendiğini söyleyerek İstanbulluları uyardı.

İstanbul’da kar alarmı! İBB Başkanı İmamoğlu uyardı, o saate dikkat

Günlerdir Meteoroloji’den gelen yoğun uyarıların ardından İstanbul’un bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışıyla ilgili peş peşe gelen uyarılarda vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi. Konuyla ilgili açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu ise alınan tedbirleri sıraladı ve olumsuz hava koşullarında toplu taşıma kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı. İşte İstanbul için gelen kar uyarıları ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun açıklamalarının tüm detayları…

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da etkili olması beklenen kuvvetli kar yağışıyla ilgili yeni uyarılarda bulundu. AKOM’da kameralar karşısına geçen İmamoğlu, ‘Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım’ sözleriyle İstanbul halkını uyardı. Bugün itibariyle soğuk hava dalgasının kente giriş yaptığını aktaran İmamoğlu, ‘Özellikle Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden giriş yapan, kuzeyden gelen bir hava akımı. Gün yağmurla karışık kar ile başladı. İlerleyen saatlerde bunun kara dönüşeceği noktalar oldukça fazla var. Bugün özellikle öğleden sonra başlamak üzere gece boyunca devam edecek olan fırtına en önemli başlık. Meteoroloji raporlarında öngörü 60 ila 90 kilometre. Çok sert bir fırtına. Fırtınayla birlikte kuvvetli bir kar yağışı da bekleniyor. Soğuk hava dalgasının etkisi fırtınayla birlikte artacak. -7’lere kadar hissedilmesi bekleniyor.’ dedi.

istanbul-da-kar-alarmi-ibb-baskani-imamoglu-uyardi-o-saate-dikkat.jpg

TOPLU TAŞIMA KULLANILMASINI ÖNERDİ

Vatandaşların çok dikkatli olması yönünde uyarılarda bulunan İBB Başkanı, ‘Yolculukların ona göre planlanması lazım. Baştan söyleyelim mümkün olduğu kadarıyla dışarı çıkılmaması ve mümkünse bir yolculuk yapılacaksa toplu taşımanın kullanılması önemlidir.’ ifadelerine yer verdi.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR SÜREBİLİR

Açıklamalarına devam eden İmamoğlu, kar yağışının Perşembe gününe kadar sürebileceğini ekledi ve ‘Meteoroloji Perşembe gününe kadar etkili bir yağış dalgası içerisinde olacağımızı söylüyor. İstanbul’da yoğun bir çalışma içerisindeyiz.’ dedi.

istanbul-da-kar-alarmi-ibb-baskani-imamoglu-uyardi-o-saate-dikkat-001.jpg

PERSONEL SAYISI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Gerekli tüm önlemlerin alındığını aktaran İmamoğlu, ‘Personel sayımız 9 bin 649. İstanbul’un her köşesinde işimizin başında olacağız. Yeni hayata geçirdiğimiz akıllı sistem kazandırılan araçlarla birlikte karla mücadele yapacak. Metrobüs yoluna özel kar küreme araçları aralıksız olarak görev yapacaklar.’ dedi.