İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar uyarısı yaptı! Hafta sonuna dikkat

Şubat ayının gelmesiyle birlikte kar yağışı beklentisi giderek artmaya başladı. Yurdun bazı kesimlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışının İstanbul’da ne zaman etkili olacağı merak ediliyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar uyarısı yaptı! Hafta sonuna dikkat

İstanbullulara hafta sonu için kar uyarıları gelmeye devam ediyor. Kış mevsiminin artık iyiden iyiye kendisini göstermeye başladığı günlerde İstanbul’a ne zaman kar yağacağı merak ediliyor. Yurdun bazı kesimleri beyaz örtüyle kavuştu ancak İstanbul'da henüz etkili bir kar yağışı görülmedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan İstanbul halkına çok yakın bir tarih için kar uyarısı geldi.

HAFTA SONU İÇİN KAR UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar uyarısı geldi. Sosyal medya hesabından önemli bir uyarıda bulunan Vali Yerlikaya, ‘Kıymetli hemşehrilerim, 16.00 itibariyle Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da Cumartesi ve Pazar günleri karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

istanbul-valisi-ali-yerlikaya-kar-uyarisi-yapti-hafta-sonuna-dikkat.jpg

YAĞIŞLARIN 3 GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporunda da megakent için kar yağışı uyarıları var. İstanbul’da 5 Şubat 2023 Pazar akşamı etkili bir yağış bekleniyor. Yağışların 3 gün boyunca devam edeceği öngörülüyor.

istanbul-valisi-ali-yerlikaya-kar-uyarisi-yapti-hafta-sonuna-dikkat-001.jpg

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, soğuk hava megakente giriş yapacak. Etkili olmaya başlayan soğuk hava sebebiyle 5-7 derece civarında seyreden sıcaklıklar ise -3 dereceye kadar inecek. Soğuk hava ve fırtına ile kent genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişleri de bekleniyor.