İstanbul’da bir zam da suya geldi! Tam yüzde 13 zam fiyatlara yansıdı

İBB Meclisi Haziran ayı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu Toplantısı için Saraçhane’deki Başkanlık Binası’nda bir araya geldi ve halk için istenmeyen bir sonuç ortaya çıktı.

İstanbul’da bir zam da suya geldi! Tam yüzde 13 zam fiyatlara yansıdı

İstanbul’da bir zam da suya geldi! Tam yüzde 13 zam fiyatlara yansıdı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı için gerçekleştirdiği toplantıda İSKİ’nin su fiyatlarını yüzde 13 oranında bir zam uygulayarak konutta birinci kademede 14.61 TL olan tarife; güncel rakam ile 16,50 TL'ye yükseltilmiş oldu. Toplantıda aynı zamanda 2023 yılı su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması Bedeli tarife teklifleri, boş memur kadro değişiklikleri, mülkiyeti İSKİ’ye ait olan bazı parsel ve hisselerin satışı ve Bu yıl için yatırım programı revizesi teklifi gibi birçok madde toplantının konuları arasında yer aldı.

su.png

SUYUN GÜNCEL ZAM FİYATLARI

Toplantıda konuşulan suya zam konusu ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edilerek güncel zamlar açıklandı. İstanbul’da uygulanan zam fiyatları kademelere göre şu şekilde sıralandı:

  • Konut birinci kademede 14,61 olan ücret, yaklaşık yüzde 13 zamla 16,50 TL,
  • Konut ikinci kademede 21,95 TL olan ücret, yaklaşık yüzde 8'lik zamla 23,75 TL,
  • Yeni oluşturulan 30 metreküp ve üzeri kullanımlar içinse 21,95 TL olan mevcut tarife yüzde 47 oranında bir artışla 32,34 TL’ye yükseltildi.