İstanbul'da toplu taşımaya zam gelecek mi? UKOME yüzde 57 zam gündemiyle toplandı

Son dakika haberi… İstanbul’da ulaşıma zam gelecek mi? UKOME kararı için toplandı. İstanbul’da toplu taşımaya %57 oranında zam yapılması bekleniyor.

İstanbul'da toplu taşımaya zam gelecek mi? UKOME yüzde 57 zam gündemiyle toplandı

İstanbul'da toplu taşımaya zam gelecek mi? Son dönemlerde KDV ve ÖTV artışları ile birlikte akaryakıtta gelen zamlar laşımda zam dalgasını da beraberinde getirdi. İstanbul'da da Toplu taşımaya %57 oranında zam talep ediliyor. UKOME toplantısı bugün yapılacak. Toplantının hemen ardından da ulaşıma zam kararının açıklanması bekleniyor. Diğer yandan minibüslerde İstanbulkart kullanımı teklifi de toplantının gündemlerinden biri olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde. Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV artışlarına dikkat çekerek, İstanbul’da ulaşıma zam sinyali vermişti. İBB UKOME toplantısı bugün yapılacak. Toplantıda masada toplu taşımaya %57 zam teklifi de yer alacak. Peki toplu ulaşıma zam gelecek mi? İstanbul’da toplu taşımaya zam var mı?

EKREM İMAMOĞLU ZAM SİNYALİ VERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaparak, akaryakıta yapılan ÖTV ve KDV artışları sonrasında istanbul'da toplu taşımaya zam sinyali vermişti. %57 zam teklifinin görüşüleceği İBB UKOME toplantısı bugün Bakırköy Çırpıcı sosyal tesislerinde saat 13.00’te başladı.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYA %57 ZAM TEKLİFİ

İBB UKOME toplantısında İstanbul'da Toplu taşımaya %57 zam teklifi değerlendirilecek nokta zam kararı alınması durumunda kente toplu ulaşımda kullanılan metrobüs otobüs tramvay Metro nostaljik tramvay vapur Marmaray deniz otobüsü minibüste olmuş taksi Okul ve Personel servislerine zam gelmiş olacak.

MİNİBÜSLERDE İSTANBUL KART KULLANILMASI GÖRÜŞÜLECEK

Diğer yandan bugün yapılacak olan toplantıda minibüslerde İstanbul kart kullanımı da görüşülecek nokta bir süredir Minibüs şoförlerinin İstanbul kartı kullanımı için talepleri bulunuyordu.