İstanbul'da yer çatladı! Görüntüler dehşete düşürdü

İstanbul'da her geçen gün kötü bir haber gelmeye devam ediyor. Büyükçekmece gölünde su seviyesi alarm noktasına geldi. Eskiden Balıkçılık faaliyetlerinin gerçekleştiği bölgede şu anda resmen Topraklar kuruluktan çatlamış durumda.

İstanbul'da yer çatladı! Görüntüler dehşete düşürdü

Türkiye'de kurak geçen Kış aylarının ardından yaz sıcakları etkili olmaya devam ederken İstanbul'dan gelen görüntüler ise vatandaşı dehşete düşürdü. İSKİ tarafından yapılan son açıklamalara göre Büyükçekmece baraj Gölü'nde doluluk oranı %18.47. fakat bir önceki yılın aynı döneminde Büyükçekmece baraj Gölü'nün doluluk oranı %74,55. Kurak geçen Kış aylarının ardından Yaz aylarının da oldukça sıcak geçmesiyle birlikte göldeki su seviyesi yaklaşık 2 km geri çekildi.

İstanbul'da barajların doluluk oranı endişe verici düzeyde tükenmeye devam ederken İSKİ tarafından yapılan son açıklamalarda Barajlarda toplam doluluk oranının %37,49 seviyesinde olduğu bildirildi. Geçen yıl aynı dönemde barajlardaki doluluk oranı ise %66.79'du. Bugün açıklanan veriler Temmuz aylarında gözlenen en düşük oran oldu. Yani şu anda İstanbul barajlarında kalan toplam su miktarı 325.7 milyon metreküp.

SU SEVİYELERİ HIZLA DÜŞÜYOR

Diğer yandan Büyükçekmece barajında da su seviyeleri hızla tükenmeye devam ediyor. Son ölçümlere göre barajın doluluk oranı yüzde 18.47 oldu. 2014 yılından bu yana kaydedilen en düşük oran ortaya çıkarken endişe verici tabloda vatandaşı korkuttu.

GÖLÜN SU SEVİYESİ 2 KİLOMETRE GERİ ÇEKİLDİ

Eskiden Balıkçılık yapılan ve aynı zamanda teknikçilerin de uğrak yerlerinden biri olan Büyükçekmece baraj Gölü'nde su seviyesinin bu kadar düşmesi büyük endişeye sebep oluyor. Gelen son bilgilere göre kuraklık nedeniyle gölün su seviyesi tam 2 Kilometre geri çekildi.