İstanbullular dikkat! MGM’den şiddetli fırtına uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için uyarı geldi. az önce son dakika açıklaması yapıldı. Marmara Bölgesi'nde kuvvetli Rüzgar etkili olacak. özellikle öğleden sonra Rüzgar şiddetini daha da arttıracak.

İstanbullular dikkat! MGM’den şiddetli fırtına uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara bölgesi için uyarı geldi. Bugün Marmara Bölgesi'nde kuvvetli Rüzgar etkili olacak. Rüzgarın şiddeti öğleden sonra daha da artacak. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için rüzgarın fırtına şeklinde eseceği belirtilerek tedbir alınması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük hava durumu tahminleri yayınlandı.com yapılan değerlendirmelere göre yurdun Kuzeydoğu kesimleri ile iç Ege parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak nokta Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak.

Bugün hava sıcaklığı Marmara Ve kıyıya giden mevsim normalleri civarında seyredecek. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üstünde sıcaklık bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN FIRTINA UYARISI YAPILDI

Bugün Rüzgar genellikle Kuzeyli yönlerden yurdun Güneydoğu ve Doğu kesimlerinde ise Güneyli yollardan hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara Bölgesi'nde ise rüzgarın şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Özellikle İstanbul için uyarı yapan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'da çok sert Rüzgar beklendiğini belirtirken özellikle uğultu çıkacağını öğleden sonra rüzgarında daha kuvvetli olacağını söyleyerek dikkatli olunması gerektiğini belirtti.