Kahramanmaraş'taki deprem konutlarının teslim edileceği tarih belli oldu

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezde meydana gelen iki büyük depremden en fazla Etkilenen ilçelerden biri de İslahiye olmuştu. TOKİ'nin İslahiye'de yaptığı kalıcı konutlar için teslim tarihi belli oldu.

Kahramanmaraş'taki deprem konutlarının teslim edileceği tarih belli oldu

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde 2 büyük deprem meydana gelmişti. Depremden en çok etkilenen ilçelerden biri de İslahiye olmuştu. İslahiye'de bir yandan yakın çalışmaları hala sürerken bir yandan da TOKİ tarafından inşa edilen kalıcı konutlar yükseliyor. İslâhiye ilçesinde deprem sonrası yapılan konutların teslim edileceği tarihlerde belli oldu.

Kahramanmaraş'ta 6 şubat tarihinde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketinde 11 ilde ağır meydana gelmişti. Bölgede bir yandan yakın çalışmaları devam ederken bir yandan TOKİ tarafından Konutları inşa ediliyor. En çok hasar alanı ilçelerden biri olan İslâhiye’de vatandaşların barınma ihtiyacını gidermek adına kalıcı konutlar bitme noktasına geldi.

29 EKİM'DE TESLİM EDİLECEK

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde TOKİ tarafından hazırlanan konutların %90'ın üzerinde tamamlandığı öğrenildi. Deprem Konutları ile ilgilenen inşaat mühendisi Muhammed Emin Ay, 29 Ekim tarihinde konutların açılışını yapmayı planladıklarını söyledi. Sonrasında ise depremzede vatandaşlar konutlara yerleşmeye başlayacak. Şu anda inşaatların %90'ın üzerinde tamamlandığını belirten Ay, 29 Ekim'de bina içi çalışmaları da tamamlayarak konutları teslim etmek istediklerini dile getirdi.