Karabük’te 15 Ekim’e kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte alınan tedbirler de artmaya başladı. Karabük’te ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

Karabük’te 15 Ekim’e kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Karabük’te 15 Ekim’e kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı Hava sıcaklıklarının artışı ile birlikte birçok bölgede tedbir alınmasına rağmen orman yangınlarının haberi gelmeye başladı. Karabük Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu konu ile ilgili bir karar alarak 15 Ekim’e kadar ormanlık alanlara girmeyi yasakladı.

Hükümet başta olmak üzere müdürlükler ve kurumlar orman yangınlarının önüne geçebilmek adına gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Birçok bölgede olduğu gibi Karabük Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu da Karabük’te ormanlık alanlara giriş yasağını başlattı. 15 Temmuz ile 15 Temmuz tarihleri arasında her türlü sosyal ve sportif amaçla ormanlık alanlara girişin yasaklandığı şu ifadeler ile belirtildi:

ormanlik.png

ORMAN MAHALLELERİNDE YAŞAYANLAR MUAF TUTULACAK

“Alınan karar anız ve bahçe temizliği için ateş yakmak, ormanlık alanlara yakın bölgelerde havai fişek patlatmak ve dilek balonu uçurmayı da içerisine alıyor. Mesire ve piknik yerleri ile orman parkı olarak tabir edilen yerler alınan tedbirler ile vatandaşın kullanımında olacak ancak, 20.00 ile sabah 09.00 saatleri arasında ateş yakmaya izin verilmeyecek. Alınan karardan ise ormancılık üretim işlerinde çalışanlar ile ikameti gereği orman mahallerinde oturan kişiler muaf tutulacak.