Konya’da trafik felç oldu! Dükkanları ve yolları sular bastı!

Konya’yı etkisi altına alan sağanak yağış Konya’da hayatı felç etti. Birçok bölgede araçlar yollarda mahsur kalırken bazı fabrikalar ise su baskınlarına uğradı.

Konya’da trafik felç oldu! Dükkanları ve yolları sular bastı!

Konya’da trafik felç oldu! Dükkanları ve yolları sular bastı! Türkiye genelinde pek çok bölgede hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, ülke genelinde de sağanak yağışlar devam ediyor. Bu yağışlardan etkilenen illerin arasında Konya da yer alıyor. Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Bayavşar Mahallesi’nde yer alan Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan birçok fabrikada, meydana gelen sağanak yağışlar sebebi ile su baskınları yaşandı.

Bayavşar Mahallesi’ndeki av tüfeği, mermer, kapı, mobilya, tekstil gibi ürünlerin üretiminin yapıldığı birçok fabrikada yaşanan su baskınları üretimi büyük miktarda etkilerken, bölgede oluşan su birikintileri de büyük oranda etkilendi.

sulu-001.png

GÖRÜNTÜLERE TAKILDI

Üretim tesislerinde toplanan yağmur suları, fabrikaların içine girmeye başlayınca fabrika çalışanları suları oradan çıkarabilmek için zor anlar yaşadı ve bu görüntüler kameralara yansıdı. Geçtiğimiz günlerde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi de aldığı önlemler ile ikinci bir sel felaketinin eşiğinden dönmüştü.

yagmuryagisi-001.png

YAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR

Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinde seyrederken, birçok bölgede sağanak yağış da etkisini sürmeye devam ediyor.