Kurban Bayramı’ndan önce KIRMIZI ALARM! Karantina büyüyor, 116 köy dahil edildi

Kurban Bayramı öncesinde o ilde kırmızı alarm durumuna geçildi. Şap hastalığı yüzünden karantinadaki köylerin sayısı 116’ya ulaştı.

Kurban Bayramı’ndan önce KIRMIZI ALARM! Karantina büyüyor, 116 köy dahil edildi

Kurban Bayramı’ndan önce KIRMIZI ALARM! Karantina büyüyor, 116 köy dahil edildi Ardahan Valiliği tarafından yapılan bir açıklamada şap hastalığının giderek yayıldığı belirtildi. Bu kapsamda birçok tedbir alındı. 116 köyde canlı hayvan pazarları yasaklandı ve karantina başlatıldı. Tüm çalışanlar seferber oldu ve 250 bin 554 büyükbaş hayvan için şap aşısı uygulandı. Ardahan genelinde hastalık giderek ilerliyor ve bu durumun önüne geçebilmek için tedbirler sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde valilikten yapılan açıklamada 96 köyün karantinaya alındığı açıklanmıştı ancak, son açıklanan verilere göre bu rakam 116’ya yükseldi. Şap Enstitüsü tarafından 15 Mart’tan bu yana 250 bin 554 büyükbaş hayvana içerisinde SAT-2 varyantı içeren aşı uygulandı.

hayvan.png

KARANTİNA UYGULANAN BÖLGELER

Ardahan’da karantina uygulanan bölgeler şu şekilde sıralandı:

Merkeze bağlı 37 köy,

Göle'de 38 köy,

Hanak'ta 37 köy ve

Damal'da 4 köy karantina altına alındı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada hayvan sağlığı ekiplerince tarama faaliyetlerinin sürdüğü ve bölgelerde bulunan hayvanlardan numuneler alınarak Şap Enstitüsü’ne gönderildiği yer alıyor.