Nisan ortasında beyaza büründü

Ünlü kayak merkezinde Nisan ortasında kar etkili oluyor. Ülkemizin en ünlü kayak merkezlerinden biri olan ve kış aylarının en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Uludağ’da Nisan ortasında kar yağışı etkili oldu.

Nisan ortasında beyaza büründü

Kış aylarında en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Uludağ’da kar yağışı etkili oldu. Ülkemizin ünlü kayak merkezlerinden olan Uludağ’da etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte kayak merkezi Nisan ortasında beyaza büründü. Kış turizminin en önemli noktalarından biri olan Uludağ'da kar kalınlığının 58 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

NİSAN AYINDA YAĞIŞLAR SÜRÜYOR

Mart ayında beklenen ancak bir türlü etkili olmayan yağışlar Nisan ayında etkisini gösteriyor. Mart ayında hava sıcaklıklarındaki artış Nisan ayında yerini düşüşe bıraktı ve yurt geneli yağışlı havanın etkisi altına girdi. Yurdun genelinde sağanak yağış ve yer yer karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor.

nisan-ortasinda-beyaza-burundu.jpg

ULUDAĞ’DA NİSAN ORTASINDA KAR YAĞIŞI

Ülkemizin ünlü kayak merkezlerinden biri olan ve kış aylarında sıklıkla tercih edilen Uludağ’da da Nisan ayında kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji’den gelen uyarıların ardından Uludağ’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini devam ettiriyor. Bölgede sezon 20 Mart tarihinde kapanmıştı. Yağışı fırsat bilen vatandaşlar ise açık pistlerde kayak keyfi yaptı.

nisan-ortasinda-beyaza-burundu-001.jpg

KAR KALINLIĞI 58 SANTİMETREYE ULAŞTI

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre, etkili olan kar yağışının ardından Uludağ’daki kar kalınlığı 58 santimetreye ulaştı. Öte yandan Uludağ’da yağışın gün boyu devam etmesinin beklendiği aktarıldı. Ünlü kayak merkezi Uludağ, geçen yıl Nisan ayında da karla kaplanmıştı. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında etkili olan kar yağışının ardından bölgedeki kar kalınlığı 88 santimetre olarak ölçülmüştü.