O ilde 15 köy ve mahalle Karantina altına alındı! Salgın başladı

Son dakika haberi. O ilde 15 köy ve mahalle tespit edilen hastalık sonucunda Karantina altına alındı.

O ilde 15 köy ve mahalle Karantina altına alındı! Salgın başladı

Son dakika haberine göre Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Büyükincesu köyünde hastalık tespit edildi. Hızlı bir önlem olarak 15 köy ve Merkez mahalleleri Karantina altına alındı.

Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bir son dakika açıklaması yaparak şap hastalığının tespit edilmesi üzerine Büyükincesu Köyü ve çevresindeki bölgelerin Karantina altına alındığını bildirdi. Yapılan açıklamada, bölgede 10 kilometre çapındaki hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışlarının kısıtlandığı belirtilirken karantinanın ne kadar süreceği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

15 KÖY VE MAHALLE KARANTİNADA

Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada Karantina altına alınan bölgeleri de tek tek listeledi. Buna göre Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük, Gökçam köyleri ve merkez mahalleleri karantinaya alındı. Karantina dışında kalan tek bölge ise Çiftlik Mahallesi oldu. Ayrıca bu bölgelerde hayvanların meraya bırakılması da yasaklandı.

15.000 HAYVANIN AŞILANMASINA BAŞLANDI

Şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla bölgede hayvanların aşılanmasına da başlandı. Alınan bilgiye göre 7500 küçük baş ve 7500 büyükbaş hayvanın aşılanması yapılacak. 15 bin hayvanın aşılanması için bölgede çalışmalar Sungurlu İlçe Hayvan Sağlığı ve zabıtası Komisyonu kararınca devam ediyor.