Orman yangınlarının sayısı artıyor! İzmir’in 2 ilçesinde yangın

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte vatandaşların da dikkatsizliği yüzünden her geçen gün orman yangınlarının sayısı giderek artıyor. İzmir’in 2 ilçesinde birden orman yangını başladı.

Orman yangınlarının sayısı artıyor! İzmir’in 2 ilçesinde yangın

Orman yangınlarının sayısı artıyor! İzmir’in 2 ilçesinde yangın Orman yangınlarının sayısı giderek artarken bugün İzmir’in Aliağa ve Menderes ilçelerinde bulunan ormanlık alanlarda sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Ekipler tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 helikopter, 4 uçak, 18 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 5 dozer yangın söndürme çalışmalarına dahil oldu.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney tarafından yapılan açıklamada vatandaşların karadan ve denizden tahliye edildiğini paylaştı. İzmir’in Aliağa ilçesinde öğlen 13:45 saatlerinde başlayan yangına 14:00 saatlerinde ilk müdahale gerçekleştirilmeye başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ekipler yangınlara müdahalesini sürdürüyor.

iz.png

SEBEBİ BELLİ DEĞİL

İzmir’in iki ilçesinde çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ederken; yangının neden çıktığı ile ilgili henüz sebep belli değil.