Rize'de şiddetli sağanak yağış! Vatandaşlar evden kaçıp camiye sığındı

Rize'de şiddetli sağanak yağış nedeniyle su baskını ve heyelan felaketleri meydana geldi.

Rize'de şiddetli sağanak yağış! Vatandaşlar evden kaçıp camiye sığındı

Karadeniz'de şiddetli sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Rize Güneysu karayolunun 2 kilometresinde yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Ayrıca Çayeli ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı evler boşaltıldı. Vatandaşlar camiye sığındı.

Karadeniz Bölgesi yine şiddetli sağanak yağışlarla mücadele ediyor. Özellikleri ile de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Taşkın ve heyelan felaketleri meydana geldi. Rize Güneysu karayolu 2. Kilometresinde yolda çökme olduğu öğrenildi. Rize'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı köylerde ve mahallelerde de vatandaşlar zor anlar yaşadı. 8 ev sağanak yağış nedeniyle boşaltılırken birçok vatandaş camiye sığındı.

EVLERİ VE OKULU SU BASTI

Rize'nin Çayeli ilçesinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle Şairler, Madenli, Aşıklar Deresi suları yükseldi. Çayeli ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'nde ise derede oluşan Taşkın sonucunda İshakoğlu İlkokulu'nun bahçesini ve bazı evleri su bastı.

5 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Çayeli ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 5 köy yola ulaşıma kapanırken yapılan ihbarlar üzerine bölgeye AFAD ekiplere ulaştı. İncelemeler sonucunda 8 evin tedbir amacıyla boşaltıldığı öğrenildi. Bu evlerde yaşayan 24 vatandaş ise tahliye edildi. Vatandaşlar camiye sığındı.