Sadece 30 dakikada binlerce lira kazanıyorlar! Bu iş 1 ayda zengin ediyor

Bu iş 30 dakikada deste deste para kazandırıyor. Sadece bir ayda zengin olmak isteyenler sakın 42 kaçırmasın.

Sadece 30 dakikada binlerce lira kazanıyorlar! Bu iş 1 ayda zengin ediyor

Yaz aylarından kış aylarına doğru adım adım ilerlerken kış hazırlıklarına başladı. Salça yapımı kış hazırlıklarının listesinde ilk sırada yer alıyor. Hem köylerde hem de şehirlerde kışa hazırlık sürerken bunu bir meslek haline getirenler de var.

ALO SALÇACI HATTI KURDU

Nazilli ilçesinde bir girişimci olan Serdar İnan, yaz aylarında kadınların büyük uğraş verdiği salça yapım işini kolaylaştırmak amacıyla 'Alo Salçacı' hattı kurdu. Girişimci Serdar İnan ve eşi Yeliz İnan, kamyonetlerine yükledikleri sıkma makinesiyle evlere kadar giderek domates sıkma hizmeti veriyorlar.

Bu hizmetle, salça yapım işi için günlerce uğraşan kadınlar için büyük bir kolaylık sağlanıyor. Salçalık domates sıkımı sezonunda, aile bireylerinin yoğun çalışmasıyla 10 günde tamamlanan iş, Serdar İnan'ın sıkma makinesiyle yarım saatte yapılabiliyor.

salca-yapimi-2.png

MÜŞTERİLER HİZMETTEN MEMNUN

70 yaşındaki Ayten Gandak gibi müşteriler, bu hizmetten oldukça memnun kaldıklarını belirtiyorlar. Eskiden bir hafta süren işin şimdi yarım saatte yapılabildiğini ifade ediyorlar. Serdar İnan ve eşi Yeliz İnan, müşterilerin çağrısı üzerine mahalle mahalle koşarak hizmet veriyorlar. Elektrikli makineler yerine benzinli bir motora sahip olmaları, sıkma işlemlerini daha seri ve pratik bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Serdar İnan ve eşi Yeliz İnan, 12 yıldan beri bu işi yapıyorlar ve müşterilerinin işlerini hafifletmek için gayret gösteriyorlar. Müşterilerinin 'alo' dediği an, hızlıca harekete geçerek işlerini tamamlıyorlar. Böylece kadınlara yardımcı olarak, salça yapım sürecini kolaylaştırıyorlar ve Nazilli'deki bu hizmetle gelir kapısı oluşturmuş oluyorlar.