Şanlıurfa su kesintisi ne zaman bitecek? Şanlıurfa sular ne zaman gelecek? İçişleri Bakanı Soylu açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerimizden biri olan Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi sebebiyle sokaklar çamurla kaplandı. Selin ardından şebeke suyuna çamur karışması sebebiyle kentteki yapılarda sular kesildi.

Şanlıurfa su kesintisi ne zaman bitecek? Şanlıurfa sular ne zaman gelecek? İçişleri Bakanı Soylu açıkladı

Şanlıurfa’da sağanak yağışların beraberinde getirdiği sel felaketinin ardından şebeke suyuna karışan çamur nedeniyle sular kesildi. Suların kesilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara su temini sağlanmaya başlandı. Su kesintisiyle ilgili son durum hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arıtma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Peki, Şanlıurfa su kesintisi ne zaman bitecek? Şanlıurfa sular ne zaman gelecek 2023? Şanlıurfa su kesintisi kaç gün sürecek? İşte tüm merak edilenler…

ŞEBEKE SUYUNA KARIŞAN ÇAMUR SEBEBİYLE SULAR KESİLDİ

Şanlıurfa’da kuvvetli yağışların beraberinde getirdiği sel felaketinde maalesef can kayıpları yaşandı. Sokak ve caddelerin göle döndüğü, araçların sel sularına kapılarak sürüklendiği ve bazı derelerin taştığı sel sebebiyle kent geneli çamura bulandı. Bölgedeki sel sebebiyle arıtma tesislerine tünellerden çamurlu su gelmeye başlaması sebebiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından su kesintisi uygulandı. Suların kesildiği Şanlıurfa’da vatandaşlar su kesintisinin ne zaman sona ereceğini merak ediyor.

sanliurfa-su-kesintisi-ne-zaman-bitecek-sanliurfa-sular-ne-zaman-gelecek-icisleri-bakani-soylu-acikladi-001.jpg

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

Selin yaşandığı Şanlıurfa’da kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son durum hakkında bilgi aktardı. Sabaha kadar 4 milyon metreküp su boşaltıldığını söyleyen Bakan Soylu, sürekli kontrol sağlandığını belirtti ve ‘Burada arıtmaya başladık. Su şu anda arıtılıyor. Şanlıurfa’da arıtılmış su yarın sabah 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacak. 100’ün üzerine kullanma suyu tankeri ve içme suyu geldi. Şanlıurfa’da şebekeye gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin. Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız.’ dedi.

sanliurfa-su-kesintisi-ne-zaman-bitecek-sanliurfa-sular-ne-zaman-gelecek-icisleri-bakani-soylu-acikladi.jpg

SUYA KANALİZASYON SUYU KARIŞTIĞI İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Öte yandan suya kanalizasyon karıştığına dair iddialara da sert bir şekilde tepki gösteren İçişleri Bakanı Soylu, ‘Bir üzüntümüz var. Bir provokatif yaklaşımla, bir dezenformasyonla maalesef suya kanalizasyon karıştığını ve suda problem olduğunu iddia etti. İnsanların zor zamanlarını istismar etmek ancak Allah korkusu olmayanların yapacağı iş. Bu değerlendirmeleri ortaya koymak gazetecilik değil, palyaçoluktur. Şanlıurfalı hemşehrilerimiz rahat olsunlar. Biz içme suyu takviyelerimizi mümkün olduğunca yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz gerekli açıklamaları yapacaktır. Şanlıurfalı hemşehrilerimiz rahat olsun, suya kanalizasyon suyu karıştığı iddiaları doğru değil.’ dedi.