Sinop’taki tarihi cezaevi bayramda ziyaretçi kabul edecek!

1887 yılından 1999 yılına dek cezaevi olarak kullanılan tarihi yapı 2000 yıl müze olarak kullanılmaya başlamıştı. Tarihi bina belli aralıklarla ziyaretçi kabul ederken bayramda da kapılarını açıyor.

Sinop’taki tarihi cezaevi bayramda ziyaretçi kabul edecek!

Sinop’taki tarihi cezaevi bayramda ziyaretçi kabul edecek! Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi Avrupa Birliği’nin desteği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore çalışmaları büyük oranda tamamlanmak üzere. Sinop Tarihi Cezaevi, yaz aylarında bazı bölümlerde ziyaretçi kabul etmeye başlayacak. Ayrıca müzenin kapıları bayramda da ziyaretçilerine açılacak.

3 yıl önce (2020) Temmuz ayında başlatılan restore çalışmalarında bina aslına uygun şekilde restore çalışmaları yapıldı ayrıca; binada sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere de bir deniz müzesi de inşa edildi. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Sinop Tarihi Cezaevi ile ilgili müjdeyi vererek binanın bayramdan sonrası için sürekli olarak ziyaretlere açılacağını duyurdu.

estore.png

BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK

Restore çalışmalarının az bir süresinin kalması bölgeye gelen vatandaşları heyecanlandırırken merakla görülmeyi bekleyen binanın bayramda da kısmi olarak ziyaretçilerine kapılarını açacağı öğrenildi. Karadeniz turları kapsamında Sinop’a gelenler Sinop Tarihi Cezaevi’ni de görebilecekler.