Suriyeliler gidiyor! Dönüş tarihleri açıklandı

Her geçen gün daha kalabalık olmaya başlayan İstanbul için güzel haber geldi. İstanbul'da Yoğunluğun bir kısmını oluşturan Suriyeliler ülkelerine geri dönüyor. Suriyeliler için dönüş tarihi açıklandı.

Suriyeliler gidiyor! Dönüş tarihleri açıklandı

Türkiye'de göçmen sayısı her geçen gün artmaya devam ederken göçmenlerin büyük bölümünü de Suriyeliler oluşturuyor. Özellikle Türkiye'nin metropolü İstanbul'da bu durum iyiden iyiye kötüye gitmeye başladı. Zaten kalabalık bir şehir olan İstanbul Suriyelilerin gelmesiyle birlikte artık nefes alınamayacak bir duruma geldi. Son dönemlerde İstanbullu vatandaşlar Suriyelilerden son derece şikayetçiydi.

Bugün Göç İdaresi Başkanlığı İstanbul'da yaşayan Suriyeliler için bir çağrı yaptı. Yapılan açıklamada İstanbul'daki Suriyelilerin belirtilen tarihe kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri istendi.

4 Eylül'e kadar geri dönmeleri gerekiyor

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'daki Suriyelilerin en geç 4 Eylül'e kadar kayıtlı oldukları illere Geri dönmeleri gerekiyor. Aksi halde işlem yapılacak.

İstanbul'da kaç Suriyeli var?

Peki İstanbul'da şu anda kaç Suriyeli var? Suriye'de yaşanan iç savaş sırasında Türkiye'ye kaçan ve 2011 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan sığınmacıların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Resmi kayıtlara göre Şu anda Türkiye genelinde 3 milyon 329 bin Suriyeli yaşıyor. Fakat kayıt dışı Türkiye'ye geçiş yapanların sayısı bilinmiyor.

Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen Suriyeliler en çok İstanbul'da bulunuyor. Hem hayatın cazibesi hem de iş fırsatlarının daha fazla olması nedeniyle resmi kayıtlara göre İstanbul'da şu an 531.673 Suriyeli yaşıyor. Fakat bu rakam sadece kayıtlı olan sığınmacıların rakamı.