Van’da köpek saldırısında hayatını kaybeden Emir Mete Durna olayında kahreden detay

Van’da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan ve ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan Emir Mete Durna, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı.

Van’da köpek saldırısında hayatını kaybeden Emir Mete Durna olayında kahreden detay

9 yaşındaki küçük Emir’in ölümüne sebep olan köpeğin sahiplenildikten 5 gün sonra sokağa bırakıldığı ortaya çıktı. Şahsın 25 Ocak tarihinde sahiplendiği köpeği olayın yaşandığı gün sabah saatlerinde sokağa bıraktığı öğrenildi. Köpeği sahiplendikten sonra sokağa bırakan şahıs gözaltına alındı.

BOĞAZINDAN YARALANMIŞ

Olay, Van İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde meydana geldi. 9 yaşındaki Emir Mete Durna, arkadaşlarıyla oynadığı esnada bir köpeğin saldırısına uğradı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan Durna, olay yerine gelen ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alınan 9 yaşındaki çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük çocuğun vefat haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

25 OCAK’TA SAHİPLENDİRİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Olay sonrasında Van Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ekiplerin çalışması sonucunda çocuğa saldıran köpeğe ait küpeden 25 Ocak tarihinde sahiplendirildiği tespit edildi. Köpeğin sahibi olduğu tespit edilen H.K. gözaltına alındı. Çocuğa saldıran köpek ise belediye ekipleri tarafından yakalanarak Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

van-da-kopek-saldirisinda-hayatini-kaybeden-emir-mete-durna-olayinda-kahreden-detay.jpg

SAHİPLENDİKTEN 5 GÜN SONRA SOKAĞA BIRAKMIŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Emniyet Müdürlüğü, ‘Sahiplenen şahsın köpeği bugün saat 11.30 sıralarında sokağa bıraktığı ve köpeğin saat 15.00 sıralarında çocuğumuza saldırıda bulunduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili köpeği sahiplenen ve sonrasında sokağa bırakarak bu üzücü olayın yaşanmasına sebebiyet veren şahıs, görevlilerimizce ivedilikle yakalanarak gözaltına alınmış olup gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Yaşanan bu vahim olayda hayatını kaybeden evladımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.’ ifadeleri kullanıldı.