Yazı beklerken kış geri geldi! İstanbul ve Ankara’ya kar yağdı

Mart ayının son günlerini yaşarken Nisan ayını karşılamaya çok az bir süre kala İstanbul ve Ankara’da kar sürprizi yaşandı. Günlerdir devam eden sağanak yağışlar İstanbul’un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağışı olarak devam etti.

Yazı beklerken kış geri geldi! İstanbul ve Ankara’ya kar yağdı

Başkent Ankara ve Megakent İstanbul’da kar sürprizi yaşandı. İlkbaharı karşılamaya hazırlanırken soğuk havaların geri gelmesiyle sağanak yağışlar da günlerdir etkisini sürdürüyordu. Ankara genelinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini gösterdi. İstanbul’da ise Kartal, Aydos Ormanları’nın yüksek kesimleri kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI

İstanbul’da günlerdir devam eden sağanak yağış yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Bu sabah saatlerinde hava sıcaklığının 2-0 derece arasında değiştiği Kartal, Aydos Ormanı’nın yüksek kesimleri beyaza büründü.

yazi-beklerken-kis-geri-geldi-istanbul-ve-ankara-ya-kar-yagdi.jpg

BAZI BÖLGELERDE SULU KAR ŞEKLİNDE ETKİLİ OLUYOR

Öte yandan Silivri ilçesinin Gazitepe ve Kadıköy Mahallelerinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı görülmeye başlandı. İlk etapta hafif hafif başlayan kar ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Yine Çatalca, Büyükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’ün yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Kentin bazı kesimlerinde ise yağışlar sulu kar şeklinde kendisini gösteriyor.

yazi-beklerken-kis-geri-geldi-istanbul-ve-ankara-ya-kar-yagdi-001.jpg

ANKARA’DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda 22 il için Çarşamba günü kar yağışı beklendiği belirtilmişti. Beklenen kar yağışı Başkent Ankara’da sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Öte yandan Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı etkili oldu. Anadolu Otoyolu’nun Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesimi ile D-100 Karayolu’nun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde de etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.