Yine zam haberi! O ilde toplu taşımaya okkalı zam geldi

Son dakika zam haberleri ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Bu defa Toplu taşımaya Okkalı zam Çanakkale'de geldi. Çanakkale'de toplu taşıma ücretlerine %41 ile 75 oranında zam yapıldı.

Yine zam haberi! O ilde toplu taşımaya okkalı zam geldi

Çanakkale Büyükşehir Belediyesi meclisinin Eylül ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıya belediye başkanı Ülgür Gökhan başkanlık etti. Mevcut gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda aynı zamanda Toplu taşımaya zam talepleri de değerlendirildi.

TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM GELDİ

Belediye meclis toplantısında akaryakıt fiyatları yedek parça lastik bakımdaki yüksek enflasyon ve asgari ücrete bağlı olarak artan personel ücretleri gerekçe göstererek toplu taşıma yazan kararı alındı. Yeni zamlı tarife oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre Çanakkale'de toplu taşıma ücretlerine %41 ile %75 arasında artış yapıldı.

YENİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Çanakkale'de yapılan toplu taşıma zammı sonrası şehir içi Dardanos Güzelyalı Çınarlı tam yolcu biletlerine %41.67'lik artış yapılırken tam yolcu biletleri 12 liradan 17 liraya yükseldi. Aynı hatta bulunan öğrenci biletlerine ise %66,67 oranında zam yapılarak 6 liradan 10 liraya yükseltildi.

Diğer yandan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi kampüs içi yolcu ücretine de %75 oranında zam geldi. Yeni zamla birlikte yolcu ücretleri 2 liradan 3,5 liraya çıktı.