‘Yok’ demek lugatımızda yok! Artık ondan da dondurma ürettiler!

Bin bir çeşidi ile yaz günlerini serinleten dondurma çeşitlerinin içerisine artık o da eklendi! İşte yok artık bunu da mı yaptılar dedikleri o çeşit!

‘Yok’ demek lugatımızda yok! Artık ondan da dondurma ürettiler!

‘Yok’ demek lugatımızda yok! Artık ondan da dondurma ürettiler! Yaz günlerinin vazgeçilmezlerinden yedikçe serinleten ve serinledikçe daha çok yedirten buz gibi bir dondurma herkesin damak zevkine göre çeşit çeşit üretilmeye devam ediyor! Bu konuda alanı oldukça genişleten bir işletme enteresan bir maddeyi de dondurma olarak üretmeyi başardı!

Aslında yaz ve kış aylarında mevsimi olmadan tüketilen dondurma genel lezzetlerin yanı sıra geleneksel lezzetlere de hitap etmektedir! Karadeniz denince akla gelen hamsiden her çeşit yapıldığı gibi dondurma da üretiliyordu! Şimdi ise yeni bir yöreye ait olan şalgamdan dondurma üretimi gerçekleşti!

aci.png

ACILI ŞALGAMDAN DONDURMA

Kebabın diyarı Adana’da 3 kuşak dondurmacılık yapan bir aileden gelen 56 yaşındaki Erhan Osmanoğlu, onlarca çeşit meyveyi dondurma lezzeti ile buluştururken bu kez acılı şalgamdan da dondurma üretti!

TOPU 20 TL’DEN SATILIYOR

Toplamda 44 çeşit dondurma lezzetini Adana halkı ile buluşturan Osmanoğlu, bu kez de süt şeker ve salep karışımını acılı şalgam ile harmanlayarak dondurmaya yeni bir soluk getirdi! Acı şalgamlı dondurmanın topu 20 TL’den satışa sunulurken Adana halkı tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor!