Kılıçdaroğlu talimat verdi, CHP İzmir'e çıkarma yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç ve Ahmet Akın ile bölge milletvekillerinin yer aldığı heyet, İzmir'e doğru yola çıktı. Öte yandan, CHPli belediyeler de İzmir'e yardım eli uzatmak üzere çalışmalara başladı.

Kılıçdaroğlu talimat verdi, CHP İzmir'e çıkarma yapacak

CHPli belediyeler İzmir'e yardıma koşuyor.

İSTANBUL

İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, Başkan İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı AKOM’da kriz masası kuruldu.

İBB İtfaiyesi, İSKİ ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı toplam 150 personel ve 27 araçla deprem bölgesine hareket etti.

Bu çerçevede, ekipmanlarıyla birlikte 102 personel ve 14 araçla İtfaiye, Seferihisar ilçesinde meydana gelen tsunami kaynaklı taşkın olayına müdahale için kombine ve arama kurtarma aracıyla birlikte 14 personeli ve üç araçla İSKİ, Yemek tırı, jeneratör vb. ekipman; maske, dezenfektan vb. malzemeleriyle birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personellerinden oluşan toplam, 34 personel ve 10 araçla Destek Hizmetleri Lojistik ekipleri en kısa sürede İzmir’e ulaşacak.

İBB ekipleri, aynı zamanda deprem bölgesinde günlük 4 bin kişiye, 10 gün boyunca, sıcak yemek servisi sağlayacak.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası itfaiye ekibine talimat verdi.

Mersin'den İzmir'e yardım için 15 personel ve 4 kurtarma aracı gönderildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Konusunda uzman 15 personel ile 4 aracımız arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere İzmir'e doğru yola çıktı.

Geçmiş olsun İzmir, Mersin daima yanınızda. Yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diliyorum."

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gözümüz kulağımız İzmir'de. Belediyemizin tam donanımlı 4 arama kurtarma aracı 15 personelimizle birlikte kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere İzmir'e yola çıktı. Yanınızdayız İzmir #deprem" denildi.

Öte yandan Antalya Büyükşehir'den yapılan son açıklamada ise, " İzmir'in yaralarını birlikte sarmak için Belediyemizin mobil aşevi ile gıda ve battaniye taşıyan araçlarımız yola çıktı. #BizBirlikteGüçlüyüz" denildi.