Apple Süper Lig yayın haklarını almak için harekete geçti

Teknoloji devi Apple, dünyadaki liglerin yayın haklarını almak için harekete geçti. Apple TV'nin ilk hedefi ise Süper Lig'in yayın haklarını almak.

Apple Süper Lig yayın haklarını almak için harekete geçti

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, Kullanıcıları için hizmetlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Apple TV ile Yayıncılık endüstrisine de adım atan şirket, bu defa Dünya liglerinin yayın haklarını satın almak istiyor. Apple'ın hedefinde Türkiye'de de Süper Lig var. Peki Apple Süper Lig için ne zaman harekete geçecek?

LİGLERİN YAYIN HAKLARINI ALMAYA HAZIRLANIYOR

Her geçen gün kendini geliştirmeye devam eden teknoloji devi Apple geçtiğimiz yıllarda Apple TV'yi yayın hayatına almıştı. Firma geçtiğimiz yıl MLS'İN 10 yıllık yayın haklarını Satın almış ve maçları yayınlamaya başlamıştı. 2,5 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir rakam ödeyen firma Şimdi de futbol maçlarına gözünü dikti.

Apple aynı zamanda Bu ligin yayın haklarını alarak önemli yatırımlar yapmaya başlayınca dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi, Inter Miami'ye transfer olmuştu.

Yıldız futbolcu sözleşme imzalarken söz konusu sözleşmede Apple TV içinde ayrı bir madde yer aldığı öğrenilmiştir. şimdi tüm dünyadaki ligleri almak için harekete geçen firmanın hedefinde Süper Lig'de var.

Ancak Apple'ın bu konuda ne zaman adım atacağı şimdilik bilinmiyor.