Bant daraltma uygulaması nedir? Bant daraltma ne kadar sürer?

Popüler sosyal medya uygulamaları Twitter ve TikTok’ta yaşanan erişim sorunlarının ardından bant daraltma uygulaması ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Twitter ve TikTok’a erişim sağlayamayan kullanıcılar araştırmalarını sürdürüyor.

Bant daraltma uygulaması nedir? Bant daraltma ne kadar sürer?

8 şubat 2023 tarihinde Twitter ve TikTok uygulamalarında erişim sorunu yaşamaya başlayan kullanıcılar sorunun sebebini araştırmaya başlamıştı. Uygulamalara giriş yapamayan ve hatayla karşılaşan kullanıcılar konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Twitter ve TikTok’ta yaşanan erişim probleminin ardından sosyal medya bant daraltma uygulaması ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Peki, bant daraltma nedir? Bant daraltma uygulaması nedir, ne kadar sürer? İşte detaylar…

BANT DARALTMA NEDİR?

Bant daraltma ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bant genişliği, bir web sitesinin kapasitesini ifade etmektedir. Bant genişliği ne kadar fazlaysa kullanıcıların bir siteye girmesi de o kadar kolay olur. Bu sebeple her sitenin kendisine ait bir erişim hızı vardır. Bant genişliği her siteye göre değişmektedir. Bant daraltma, bu kapasitenin düşmesini ve kullanıcıların ilgili web sitesine çok yavaş bir şekilde erişim sağlamasına sebep olur. Kısaca bant daraltma, bir web sitesine erişimin yavaşlatılmasıdır. Kullanıcılar aktif olarak siteye giriş yapabilir fakat girişler yavaş ve zor bir şekilde olur. Bu yüzden bazen internet hızında bir sorun olmasa da bazı web sitelerine giriş yapmak zorlaşır.

bant-daraltma-uygulamasi-nedir-bant-daraltma-ne-kadar-surer.jpg

DEZENFORMASYON İÇERİKLİ PAYLAŞIMLAR KONUSUNDA UYARI

Türkiye’yi yasa boğan şiddetli depremlerin ardından bölgelerdeki arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyon içerikli paylaşımlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına vurgu yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter yetkilileri ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda Twitter yetkililerine deprem üzerinden yapılan yalan paylaşımlar ve sahte kampanyalara karşı uyarılarda bulunuldu. Bu hassas dönemde dezenformasyonu önlemek için yapılan uyarılarda toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına vurgu yapıldı. Yapılan görüşmenin ardından Twitter erişim kısıtlaması 9 Şubat 2023 saat 01.00’de sona erdirildi.