Cinsel içerikli sitelere girmek için kimlik şartı yasalaştı

ABD, Louisiana eyaletinde yetişkinlere yönelik, cinsel içerikli sitelere girmenin zorlaştırıldığı yurt dışı kaynaklı haberlerde ortaya kondu. Yakın zamanda yüzde 33.3’den daha fazla cinsel içerikli web sitesinin yaş doğrulaması gerektirdiği bir yasa oluşturuldu. Bu yasaya göre cinsel içerikli sitelere girebilmek için kişilerin ehliyetlerini veya devlet tarafından kimliklerini ibraz etmeleri gerekiyor.

Cinsel içerikli sitelere girmek için kimlik şartı yasalaştı

Yetişkin içeriklerinin olduğu sitelerle ilgili karara yenisi eklendi. Karar ilk olarak ABD’de alındı. Mashable’ın yaptığı habere göre, ABD Louisiana eyaletinde cinsel içeriklerin olduğu sitelere girmek için kimlik veya ehliyet ibrazı gerekiyor.

İçeriğinde yüzde 33.3’den fazla cinsel içerik varsa…

Web sitesinin içeriğinde yüzde 33.3 oranından daha fazla cinsel içerik bulunuyorsa bu site yaş doğrulaması yapmak mecburiyetinde kalacak. Bu yakın zamanda çıkarılan yasa ile zorunlu hale geldi.

Louisiana eyalet kimliği ya da sürücü ehliyeti gerekiyor, LA Wallet isimli bir uygulama ile ziyaretçilerin yaşı doğrulanıyor.

Twitter’da kimlik doğrulamasının videosu paylaşıldı

BBC’nin yaptığı habere göre Twitter’da paylaşılan bir videoda bilindik bir cinsel içerikli web sitelerinden birinin kullanıcılarının doğrulamaya yönlendirildiği görüldü.

Ekrana gelen yazıda “Louisiana yasası artık sitemize Louisiana’dan bağlanan kullanıcıların yaşlarını doğrulamak için bir süreç uygulamamızı gerektiriyor” ifadeleri yer alıyor. Ek olarak mesajda sitenin bu işlem esnasında veri toplamayacağı da “garanti” ediliyor.