Deprem düdük sesi uygulaması! Yüksek desibelli düdük sesi ile yer bildirimi kolaylaşıyor

Türkiye’yi sarsan peş peşe depremler sonrasında deprem bölgelerindeki tüm gelişmeler saniye saniye takip ediliyor. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar sürerken sosyal medyanın gündemine yüksek desibelli düdük sesi var.

Deprem düdük sesi uygulaması! Yüksek desibelli düdük sesi ile yer bildirimi kolaylaşıyor

Gelişen teknolojinin önemi bir kez daha gündemde. Depremde göçük altında kalanların bulunmasında büyük önem taşıdığı belirtilen deprem düdük sesi uygulaması ile ilgili çok sayıda paylaşım geliyor. Sosyal medyanın gündemine yerleşen yüksek desibelli düdük sesiyle ilgili detaylı bilgiler paylaşılıyor. İşte yüksek desibelli düdük sesi ile ilgili tüm detaylar…

DEPREM DÜDÜK SESİ PAYLAŞILDI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde yıkım ve can kaybına sebep olan şiddetli depremin ardından deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler paylaşılmaya başlandı. Deprem anında ve sonrasında bilinçli hareket edilmesi için çok sayıda paylaşım gelirken sosyal medyanın gündemine yerleşen konulardan biri de yüksek desibelli düdük sesi oldu. Twitter üzerinden paylaşılan yüksek desibelli düdük sesi yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Yüksek desibelli düdük sesi ile hem enkaz altındaki kişiler hem de arama kurtarma çalışması yapan ekipler seslerini daha hızlı duyurabiliyor. Dijital olarak telefon ile çalınabilen bu düdük sesi yüksek desibelde olduğu için hem arama kurtarma ekiplerinin hem de arama kurtarma köpeklerinin daha hızlı şekilde duymasını sağlıyor.

deprem-duduk-sesi-uygulamasi-yuksek-desibelli-duduk-sesi-ile-yer-bildirimi-kolaylasiyor.jpg

GSM OPERATÖRLERİ KAPASİTE ARTIRDI

Türkiye’yi yasa boğan peş peşe deprem haberlerinin ardından deprem bölgelerindeki tüm gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Arama kurtarma ekipleri bölgede tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlar ülkenin dört bir yanından yardım için seferber oldu. Yetkililer teyakkuz halinde. Ülkemizde yaşanan şiddetli depremin ardından GSM operatörleri kapasite artırdı. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kahramanmaraş’taki deprem nedeniyle tüm GSM operatörlerinin kapasite artırdığını ve kapanan telefon hatlarının açıldığını duyurdu. Ayrıca deprem bölgesindeki kişilerin hatlarına ücretsiz konuşma, internet ve SMS yüklemesi yapıldığı bilgisi de eklendi.