Depremde en güvenli illeri sıraladı! Uzman isim deprem açısından en az riskli illeri açıkladı

Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerle sarsılmıştı. Çok sayıda can kaybı ve yıkıma sebep olan depremlerin ardından deprem gerçeğiyle bir kez daha karşı karşıya kalındı.

Depremde en güvenli illeri sıraladı! Uzman isim deprem açısından en az riskli illeri açıkladı

Yaşanan 6 Şubat depremleri ile birlikte olası büyük İstanbul depremi bir kez daha gündemin ilk sıralarına yerleşirken yıkıcı bir deprem olması halinde hangi illerin daha güvenli olduğu ve deprem açısından en az riskli iller merak ediliyor. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak bu sorulara yanıt verdi. İşte uzman ismin açıklaması…

DEPREMDE EN GÜVENLİ İLLERİ AÇIKLADI

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve herkesin merak ettiği o soruya detaylı bir yanıt verdi. Olası yıkıcı bir depremde en güvenli illerin hangileri olduğunu aktaran Ercan, deprem bakımından daha güvenli olan illerin isimlerini paylaştı. Buna göre, Zonguldak, Kırklareli, Sinop, Kastamonu, Giresun, Samsun, Trabzon, Ordu, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Ankara’nın güvenli olduğu bilgisine yer verildi.

depremde-en-guvenli-illeri-siraladi-uzman-isim-deprem-acisindan-en-az-riskli-illeri-acikladi.jpg

TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ 11 İLİNİ PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güveli önde gelen 21 ilinin ismini sıralayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ‘Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.’ ifadelerine yer verdi. Uzman ismin bu paylaşımı kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşti.