Disney sapır sapı dökülüyor! Abone kaybı milyonlara ulaştı

Atatürk dizisi kararıyla Türkiye’de milyonların tepkisini çeken Disney'in ödediği bedel ağır oldu. sadece bir hafta içinde milyonlarca abone kaybetti.

Disney sapır sapı dökülüyor! Abone kaybı milyonlara ulaştı

Disney Plus, platformda yayının yer alan tüm Türk yapımlarını Geçtiğimiz günlerde kaldırmıştı. Hemen ardından ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan diziyi Ermeni lobisinin tepkileri nedeniyle yayınlamaktan vazgeçti. Bu kararı sonrasında platforma başta RTÜK olmak üzere Türkiye'de milyonlarca vatandaş tepki gösterdi. Her ne kadar Disney Plus yüzü olan Atatürkçü olduğunu iddia eden ünlü isimlerden ses çıkmasa da platform ağır Kan Kaybediyor.

DİSNEY PLUS CİDDİ ABONE KAYBETTİ

Türkiye'de 2019 yılında yayın hayatına başlayan Disney Plus, yeni bir platform olmasına rağmen dünyanın diğer büyük platformlarıyla büyük bir rekabet içine girdi. Türkiye'ye de büyük bir reklam çalışması ile giren Disney Plus, Atatürk dizisini de bu reklam çalışmalarından biri olarak göstermişti. Ancak Disney Plus'ın Geçtiğimiz günlerde Atatürk dizisinin yayınlanmama kararı almasıyla birlikte Yer Yerinden oynadı.

Türkiye'de milyonlarca abonesi bulunan platformun Ermeni lobisinin baskıları nedeniyle Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçtiği öne sürüldü. Hemen ardından da milyonlarca vatandaştan tepki geldi.

Üstelik bu tepkiler Sadece sosyal medya üzerinden yorum yapmakla da kalmadı. Disney Plus Türkiye abonelerinin ciddi bir bölümünü kaybetti.

Her geçen gün Türkiye'de Disney Plus’a yönelik boykot çağrıları büyürken App Store üzerinde 4.6 uygulama puanı olan platform 1.1 puana geriledi. Kullanıcıların aboneliklerini sildikleri ve ardından da Disney Plus için bir puan verdikleri öğrenildi.

Diğer yoldan Disney Plus'ın son dönemde 11 milyon abone birden kaybettiği de ortaya çıktı.